concurs de castells

La Coordinadora de Colles Castelleres, molesta amb l'empresa de seguretat de la Tarraco Arena Plaça

L'entitat denuncia "actituds de menyspreu, agressivitat i missatges que feien apologia del feixisme" per part d'alguns vigilants durant el Concurs de Castells

per Redacció , 10 d'octubre de 2018 a les 20:52 |

Una de les persones que controlaven els accessos a la TAP


La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha expressat aquest dimecres el seu malestar amb les persones encarregades de la seguretat de la Tàrraco Arena Plaça (TAP) durant el Concurs de Castells del passat cap de setmana. Segons ha apuntat la Coordinadora en un comunicat, al llarg de l'esdeveniment "es van veure missatges que feien apologia del feixisme, actituds de menyspreu cap a la diferència idiomàtica i personal, i agressivitat fins a arribar al cos a cos demostrant una falta de temperament necessària en les seves tasques". La CCCC ha demanat a APIC, l'empresa gestora del recinte, i a la Diputació de Tarragona, que n'és la propietària, que treballin per evitar que es repeteixi la situació.


La Coordinadora ha recordat que el fet casteller representa els valors de la cohesió, el treball en equip, l'esforç i el respecte, i ha lamentat que les actituds i missatges dels responsables de seguretat han transmès valors "totalment contraris". L'empresa de seguretat en qüestió és Levantina de Seguridad, titllada "d'extrema dreta" per formacions polítiques com la CUP, que també ha denunciat els fets.

Per la seva banda, la Diputació de Tarragona ha recordat que és la titular de la TAP, però que qui l'explota és l'Agència de Publicitat Internacional Catalana (APIC), l'empresa adjudicatària per concurs públic del contracte d'arrendament i explotació. La corporació subratlla que, per tant, és aquesta empresa qui gestiona l'activitat de la TAP i els seus proveïdors.

El gerent de l'empresa que gestiona la Tarraco Arena Plaça, en declaracions a NacióTarragona, va negar cap mena de relació amb l'empresa de seguretat Levantina Seguridad, la qual es va encarregar de controlar la plaça aquest cap de setmana amb motiu del Concurs de Castells. Jesús Féliz va assegurar que no tenien cap tipus d'informació d'aquesta empresa i que no ha estat l'Agència de Publicitat Internacional Catalana (APIC)  qui els va contractar. Sobre això, va recordar que "els serveis de seguretat els tenim contractats amb Golden Service i han estat ells qui han subcontractat els vigilants de Levantina Seguridad. Aquesta empresa, segons la CUP, està vinculada a l'extrema dreta. 

 

Participació