conflicte laboral

ERC considera «improcedent» l'acomiadament d'una vintena de funcionaris interins del MHT

El grup municipal a l'Ajuntament de Tarragona apunta que hi ha irregularitats i mala praxi en el sistema de nomenament d'aquest col·lectiu

per Redacció , Tarragona , 10 d'octubre de 2018 a les 14:01 |
El Circ romà, vist des del punt més alt del Petrori | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup municipal ERC-a l'Ajuntament de Tarragona considera que hi ha irregularitats i mala praxi en el sistema de nomenament de funcionaris interins. Els republicans demanaran que es revisin i fiscalitzin els nomenaments i cessaments de funcionaris interins, en detectar que diversos nomenaments i cessaments fets aquest estiu per ocupar places vacants de subaltern a l'Àrea de Patrimoni no s'ajusten al que preveu l'Estatut Bàsic d'Empleats Públics. 

"El cessament el dia 30 de setembre de diversos treballadors que realitzen l'atenció i control de visites a l'Amfiteatre, el Passeig Arqueològic i altres indrets patrimonials és improcedent", assegura el conseller Jordi Fortuny, qui explica que "aquestes places vacants han d'estar ocupades pels funcionaris nomenats fins que no hi hagi convocatòria d'oposicions o s'ocupin per un funcionari de carrera".


Fortuny també recorda que "aquests nomenaments no s'emmarquen dins d'un programa de caràcter temporal concret, ni per excés o acumulació de tasques temporals, doncs a la vista està l'actual falta d'atenció que pateixen avui en dia l'Amfiteatre i la resta d'espais patrimonials de la ciutat". Per tot plegat, destaca que no és correcte aquest procediment i que s'haurà de revisar.  

ERC denuncia també els constants modificatius de crèdit del govern municipal que minven la partida de personal de l'Ajuntament, i ho qualifiquen d'inadmissible tenint en compte l'elevat nombre de places necessàries sense ocupar. 


Els republicans ja s'han posat en contacte amb el departament de Recursos Humans de l'Ajuntament per denunciar aquesta situació.

 

Participació