mobilitat

​El primer bus autònom de Catalunya es pot provar a Reus durant cinc dies

Serà a la capital del Baix Camp del 10 al 14 d'octubre i farà de llançadora entre la parada del bus urbà de Reus Transport a la zona del Tecnoparc i la fira ExproReus

per Redacció, 10 d'octubre de 2018 a les 13:48 |
El bus autònom Èrica està a la ciutat de Reus | Aj. de Reus
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Reus és una de les vuit ciutats escollides per provar el primer bus autònom de Catalunya. Aquest dimecres comença la parada de cinc dies de la Gira Catalana d'aquest vehicle i tothom qui vulgui podrà pujar-hi i conèixer de primera mà com funciona aquest nou sistema de transport. La prova pilot d'aquest minibús es fa en un circuit tancat al trànsit a la zona del Tecnoparc i coincideix amb els dies de l'ExproReus.

L'estada a Reus del bus permetrà conèixer els avantatges i les possibilitats de la mobilitat autònoma, a més d'incloure la circulació en proves d'un petit bus autònom –elèctric i sense conductor– en un circuit preestablert i restringit a qualsevol altre vehicle. El bus serà a la capital del Baix Camp del 10 al 14 d'octubre i farà de llançadora entre la parada del bus urbà de Reus Transport a la zona del Tecnoparc i la fira ExproReus, un recorregut de 250 metres que es pot fer tant d'anada com de tornada.


El recorregut comença al carrer d'Holanda i acaba al carrer de Portugal, a tocar de l'entrada de l'ExproReus. El trajecte és gratuït i estarà obert a tothom en l'horari següent:

Dies 10 i 11 d'octubre: de les 11 h a les 13.30 h i de les 15 h a les 22 h.

Dies 12, 13 i 14 d'octubre: de les 11 h a les 14.30 h i de les 16 h a les 22 h.
Tot i que aquest vehicle autònom no porta conductor, sí que hi ha operadors tècnics que en tot moment acompanyen i assessoraren els ciutadans que vulguin provar el sistema, i per resoldre qualsevol incidència. El bus va arribar a Reus dos dies abans d'iniciar el servei per fer proves en el recorregut real i registrar el trajecte.


ÈRICA: elèctric, revolucionari, intel·ligent, compartit i amable

L'autobús té una capacitat per a 12 persones (6 assegudes i 6 dretes) i és 100% elèctric, climatitzat i accessible per a persones amb mobilitat reduïda. S'ha batejat com a ÈRICA, de les inicials de les paraules Elèctric, Revolucionari, Intel·ligent, Compartit i Amable. Incorpora una rampa automàtica que es desplega a la mateixa vegada que el vehicle s'abaixa.

Més informació sobre la gira catalana del bus autònom a www.erica.cat

 

Participació