1 de 10
neteja

La instal·lació de pilones, la mesura per combatre els abocadors il·legals als barris de Ponent

Ivana Martínez apunta que "no és un problema de neteja sinó d’incivisme per part de persones i empreses que aprofiten l’aïllament de la zona"

Algunes de les pilones instal·lades al polígon del PP9 per combatre els abocadors il·legals. | Aj. de Tarragona
per Redacció, 9 d'octubre de 2018 a les 14:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tarragona ha instal·lat 60 pilons per combatre els abocadors il·legals al polígon que hi ha entre l'A-7 i el barri de l'Albada, al PP9. L'objectiu, segons la regidora de Neteja, Ivana Martínez, és impedir que aquesta zona industrial sigui una zona d’abocaments incontrolada i afirma que  "no és un problema de neteja sinó d’incivisme per part de persones i empreses que aprofiten l’aïllament de la zona". 

Un cop tancat el perímetre d’aquest polígon industrial, el següent pas serà una segona reunió entre l’Ajuntament i les tres associacions de veïns de la zona per establir una línia de treball de neteja en aquest sector. 

 

Un abocador il·legal a la zona del barri de l'Albada, al PP9 Foto: Aj. de TarragonaSancions


Pel que fa a les sancions, durant l’any 2017 es van posar 104 sancions (15 comercial i 89 domèstica) i fins al setembre d’enguany les sancions són 59 (5 comercials i 54 domèstica). Pel que fa als residus voluminosos, des de principis d’any fins a finals de setembre s’ha produït un increment d’abocaments incontrolats a la via pública i per aquest motiu i de forma puntual, s’ha reforçat en dos equips als quals ja es destinen per fer front a aquestes conductes incíviques.


L’any 2017 es van recollir 1.946 tones de residus voluminosos, mentre les dades de 2018 fins a finals d’agost són de 1.515 tones recollides. En concret i només el mes de juliol es van recollir 30 tones més que el mateix mes de 2017. 

 

Participació