Jocs Mediterranis

El CSD compleix amb els Jocs Mediterranis i fa efectiu l'últim pagament

L'organisme encara havia d'aportar 3.750.000 euros a l'esdeveniment esportiu

per Jonathan Oca, Tarragona , 9 d'octubre de 2018 a les 10:25 |
La piscina olímpica dels Jocs Mediterranis | Tarragona 2018
El Consell Superior d'Esports (CSD, per les seves sigles en castellà) ja ha fet les paus amb els Jocs Mediterranis. Aquest dilluns, l'organisme estatal va fer efectiu l'últim pagament de 3.750.000 euros que encara havia d'aportar a l'esdeveniment esportiu, segons ha pogut saber NacióTarragona.

D'aquesta manera, el consell esportiu compleix amb el que es va comprometre i amb el pagament de la quantitat que encara mancava s'ha arribat als 13.026.248,09 euros. El govern espanyol, d'aquesta manera tanca la inversió de 15 milions d'euros, ja que cal sumar-hi els 2 milions provinents de les loteries i apostes.


Els diners aportats pel CSD i Loteries de l'Estat, s'han destinat a la construcció de la piscina olímpica, a la reforma del Nou Estadi i l'estadi d'atletisme i la resta, per a pressupost operatiu.

Els Jocs Mediterranis tanquen amb superàvit

Javier Villamayor, conseller comissionat de l'esdeveniment esportiu, i Víctor Sánchez, director executiu de la Fundació Tarragona 2017, van afirmar el passat 26 de setembre que els jocs han costat un total de 94 milions d'euros (67 milions en inversions i 27 milions de pressupost operatiu) i han generat un superàvit de 152.659,64 euros.

També van destacar que es van vendre un total de 28.490 entrades (un 15% del total), generant 519.960 euros d'ingressos. Ambdós admeten que està molt per sota de les expectatives fixades en un inici, que era d'1,7 milions d'euros.


Es van fent efectius els pagaments

Sánchez va assegurar que els Jocs Mediterranis encara havien d'ingressar 4.858.000 euros que els deuen diferents administracions i altres entitats. Entre aquests hi havia els 3,7 milions del CSD, 600.000 euros de l'ajuda europea, 172.000 euros la Diputació de Tarragona, 250.000 euros de la Diputació de Barcelona i altres petites quantitats.

L'organització de l'esdeveniment esportiu encara deu diners a proveïdors, jutges i àrbitres. Sánchez va explicar que es van fent els pagaments a les empreses quan es reben les factures i pel que fa als àrbitres, va destacar que se n'han liquidat bastants però encara en queden. Els motius pels quals encara no s'ha pagat, segons ell, és que s'han d'anar recopilant tots els tiquets, verificar les despeses i després abonar-hi (peatges, dietes, desplaçament).

 

Participació