concurs de castells

La Colla Vella trenca l'hegemonia dels Verds i s'emporta el Concurs de Castells

Tot apunta que el títol estarà disputat entre Castellers de Vilafranca, Joves i Vella de Valls i amb la Jove de Tarragona i els Capgrossos de Mataró esperant qualsevol errada dels de dalt

per Jonathan Oca, Tarragona , 7 d'octubre de 2018 a les 15:50 |
El 2d8sf de la Colla Vella al Concurs de Castells de Tarragona | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Colla Vella de Valls és la nova flamant campiona del Concurs de Castells de Tarragona. Els de la camisa rosada han trencat la dinàmica dels Castellers de Vilafranca. Els verds feia vuit anys consecutius que s'emportaven el concurs cap a la capital de l'Alt Penedès però enguany no ha pogut passar del quart lloc.
 

La Vella ha fet un concurs per emmarcar. Els de l'Alt Camp han estat capaços de fer-se seu el castell indomable, el 2d8 net i ho han fet de forma sublim en segona ronda. En la primera havien apostat per un 4 de 9 sense folre. La Vella ha tornat a demostrar que el concurs de castells és motivador i ha tancat la tercera ronda carregant un 3d10fm que ha servit per a sentenciar el certamen. En la quarta han celebrat la victòria d'aquesta edició del concurs casteller per excel·lència.  Els de Valls no guanyaven el concurs de l'any 2000. 
Els Verds s'emporten la medalla de plata del Concurs

Els Castellers de Vilafranca marxa de Tarragona havent perdut l'hegemonia després que aquest diumenge hagi estat negre per la colla. Han portat a plaça l'imponent 4d10fm que finament no han pogut ensenyar a la TAP. En la primera ocasió han fet desmuntar un peu i en la segona, quan la canalla ja s'enfilava l'han fet recular.

Els de la camisa verda marxen havent intentat el 4d10fm, amb el 2d8sf carregat i havent descarregat el 3d10fm i el 2d9fm, que han fet en la quarta ronda.


Els Capgrossos i la Jove de Tarragona són els altres grans vencedors

Com ja avisàvem en la prèvia, els de Mataró i els de la camisa lila han aprofitat l'ensopegada de la Joves per deixar-la enrere i fer-la baixar fins a la cinquena posició. Els Capgrossos, que han quedat quarts, han descarregat el 3d9f, el 2d9fm i el 5d9f. La Jove, també en tres rondes, ha descarregat el 5d9f i 9d8 i han carregat el 3d10fm.

La Joves no ha pogut escalar més posicions en la classificació i ha hagut de conformar-se amb una cinquena posició després que la seva actuació no hagi estat l'esperada. Els de la samarreta vermella volien fer-se grans portant a plaça el 2d8 net, que era la seva gran aposta per intentar aconseguir la victòria s'ha quedat en carregat. A més, als de l'Alt Camp se'ls ha creuat el 4d9sf, després de dos intents descarregats, han optat per fer el 4d9f en cinquena ronda.

La jornada que ha transcorregut en un temps de 6 hores i 20 minuts, s'han vist un total de 45 castells alçats, el 62% dels quals descarregats. Aquest diumenge s'han vist 13 castells de gamma extra i la d'enguany es converteix en l'edició que més se n'han alçat.

Per altra banda, una altra dada que cal remarcar és que 8 colles han igualat o superat el registre que portaven aquesta temporada i les 12 colles participants han assolit un castell de nou.

Els serveis sanitaris han tingut feina avui, ja que per la dificultat i el risc dels castells, han hagut de fer 188 assistències mèdiques, de les quals 25 s'han derivat a l'Hospital Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona.

 

Participació