política

DOCUMENT Cop de porta definitiu del govern espanyol a l'ICIQ per optar al «Severo Ochoa»

Aquest dimarts s'ha publicat la llista definitiva dels centres que han aconseguit el segell d'"Excel·lència"

per Jonathan Oca , 3 d'octubre de 2018 a les 19:47 |
L'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) instal·lat a Tarragona | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Si hi havia alguna esperança que el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats fes un pas enrere, després que l'Agència Estatal d'Investigació (AEI) hagués decidit no renovar l'acreditació d'excel·lència de l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) s'ha esfumat. Aquest dimarts, el ministeri liderat per Pedro Duque ha publicat la resolució definitiva en la qual hi apareixen els centres que han aconseguit el segell d'"Excel·lència" i que rebran una ajuda econòmica milionària, del programa "Severo Ochoa".

Les al·legacions i la pressió política perquè Duque i el seu ministeri es repensessin la decisió no han estat fructíferes, ja que la llista definitiva és exactament la mateixa que la provisional.

 

Proposta de resolució definitiva "Severo Ochoa" i María de Maeztu 2017 by naciodigital on ScribdDavant les crítiques, el Ministeri de Ciència va afirmar que l'ICIQ no havia aconseguit la puntuació necessària per optar-hi, segons uns criteris objectius d'experts internacionals. En aquest sentit, van assegurar que les acreditacions són concedides després d'un procés competitiu basat en estàndards internacionals d'excel·lència a través de quatre avaluacions i un panell cientificotècnic internacional, de les quals se'n desprenen els resultats, que en el cas de l'institut ubicat a Tarragona no han estat suficients per obtenir l'acreditació i finançament del programa "Severo Ochoa".

 

Participació