política

Miquel Buch: «És una gran mentida que un conseller tingui més pressió que un alcalde»

El responsable d'Interior ha inaugurat la 4a Escola de Governs Locals a Poblet, organitzada per l'ACM

per Jonathan Oca , Poblet , 28 de setembre de 2018 a les 16:46 |
El conseller d'Interior, Miquel Buch, a Poblet | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha inaugurat la 4a Escola de Governs Locals, organitzada per l'Associació Catalana de Municipis (ACM) a Poblet, a la Conca de Barberà. Amb parlament breu, l'expresident de l'associació ha remarcat la importància de tots els ajuntaments catalans, siguin gran o petits, i ha lloat la tasca dels alcaldes i alcaldesses.

El seu discurs ha girat al voltant "d'una gran mentida i d'una gran veritat". Buch ha expressat davant les més de 150 persones que s'han aplegat a la sala de l'abat el Monestir de Poblet que "és una gran mentida allò que un conseller té més pressió que un alcalde o un regidor". "El que jo faig és a la distància, però no hi ha res més difícil que dir-li a un veí que allò que et demana no pot ser", ha matisat. En aquest sentit, també ha posat de manifest la complexitat de gestionar un ajuntament, ja que d'això en podia parlar perquè ha estat alcalde de Premià de Mar.


El responsable d'Interior ha lloat la figura dels polítics locals, ja que "després de tres mesos a la conselleria i m'he adonat que la feina que feu vosaltres, a peu de carrer, políticament és la més complicada". Per això, "i quan em parlen d'estructures d'estat, sempre penso en els ajuntaments i m'enfado quan diuen que algun consistori és petit o que no té importància". Sobre això, ha expressat que "qui no ha fet política municipal parla un altre idioma" i que per tant, els punts de vista en molts aspectes són molt distants però "penseu que a Interior hi teniu un aliat".

I la "gran veritat" és que la Generalitat "no té ni un duro, no demaneu res perquè no hi ha diners". Sobre això, ha dit que els ajuntaments estan en una situació "més saludable" que el Govern i amb to irònic ha deixat caure que si demanen diners, potser serà la Generalitat qui els hi demani.


El conseller ha tancat el seu parlament amb un missatge directe i emotiu cap als polítics locals: "Una de les coses més boniques que pot fer una persona és servir els altres i ser alcalde i regidor és servir els altres".

"Els ajuntaments som la columna vertebral de les institucions de Catalunya"


El president de l'ACN, David Saldoni, ha recordat en el seu parlament que "els ajuntaments som la columna vertebral de les institucions de Catalunya" i que estan preparats per ser uns agents molt importants. El mateix directiu ha reivindicat que l'associació ha de tenir un paper molt rellevant a l'hora de redactar la nova llei de territori que està preparant el Govern.

Saldoni apunta que "ningú coneix el territori millor que nosaltres" i que la seva veu ha de ser fonamental.

 

Participació