Anella Mediterrània

ERC o Cs, de qui és la solució a la gestió de l'Anella Mediterrània?

Javier Villamayor es fa seva la proposta de la formació taronja i afirma que la presentarà per a la seva aprovació

per Jonathan Oca, Tarragona | 27 de setembre de 2018 a les 06:34 |
L'Anella Mediterrània de Tarragona | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La futura gestió de l'Anella Mediterrània sembla que ja està encaminada, tot i que no està resolta. Aquest dimecres, Javier Villamayor, conseller comissionat dels Jocs Mediterranis, va expressar que l'opció escollida havia estat una proposta de Ciutadans. Aquesta, es basa en què el Patronat d'Esports sigui el responsable de la gestió esportiva de les instal·lacions i per l'altra, que l'Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic (EMDE) sigui qui l'encarregada de l'explotació dels espais i de captar nous ingressos i negocis.

Villamayor considera que és una idea "encertada" i "molt adient perquè posa en valor el protagonisme de l'ajuntament en la seva explotació i complementa la gestió del Patronat Municipal d'Esports". Ja ha dit que la presentarà perquè sigui aprovada.


Aquesta idea, proposta o solució és l'escollida però, qui n'és l'autor? La formació taronja va proposar aquest model de gestió el passat 18 de setembre d'enguany però, gairebé dos anys abans ho havia fet ERC. El 6 de setembre del 2016, els republicans, quan encara no s'havia descartat el projecte de Santagadea per part de l'equip de govern, van proposar reformular-ho i van presentar una opció de gestió i direcció pública, basada en la cooperació entre el Patronat Municipal d'Esports i l'Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic. En aquell moment, Pau Ricomà, portaveu d'ERC, va destacar que això permetrà una gestió conjunta dels equipaments esportius de l'Anella i dels diferents camps de futbol municipals disseminats per la ciutat.

El grup municipal va fer arribar aquesta proposta al govern de Ballesteros però potser no es va tenir en compte perquè ERC va fer una forta i dura oposició contra el projecte "ruïnós" de Santagadea, titllat de "pelotazo ibèric", que finalment es va desestimar.


L'informe de l'INFC

Cal recordar, però, que l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) va presentar el 23 de març d'enguany l'informe que havia de ser un pauta per a la gestió de l'Anella Mediterrània. En el document es podia veure l'aposta clara de l'ens per una gestió pública dels equipaments i de l'activitat esportiva de l'Anella Mediterrània però sense descartar una participació privada en l'explotació d'altres usos.


En l'informe es posaven damunt la taula dues opcions ben diferenciades i una altra que està totalment descartada. Per una banda la que es considerava que podria ser la més atractiva. És l'opció de comercialitzar altres usos i que caiguessin a mans privades. Això, segons els experts, permetria reduir considerablement les despeses de funcionament i de manteniment dels espais.

Per l'altra, s'apostava per la gestió directa del Patronat Municipal d'Esports i tancant les portes a qualsevol opció que no siguin actes, esdeveniments o usos esportius. I per últim, la gestió privada de l'Anella Mediterrània es descarta al 100% en aquest informe.
 

 

Participació