Anella Mediterrània

La gestió de l'Anella Mediterrània, a càrrec de dos organismes 100% municipals

Javier Villamayor es fa seva una proposta de Ciutadans i afirma que la presentarà per a la seva aprovació

per Jonathan Oca, Tarragona | 26 de setembre de 2018 a les 18:33 |
L'Anella Mediterrània de Tarragona | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les ombres sobre la futura gestió de l'Anella Mediterrània podrien dissipar-se del tot. Aquest dimecres, el conseller comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, ha apostat per la proposta que els ha fet arribar el grup municipal de Ciutadans, encapçalat per Rubén Viñuales.

Segons Villamayor, el govern municipal es fa seva aquesta idea "encertada" de la formació taronja i la presentaran perquè sigui aprovada. El conseller ha explicat que es basa en la posada en escena de dos organismes propis per tirar endavant el llegat. Per una banda, el Patronat d'Esports serà el responsable de la gestió esportiva de les instal·lacions i per l'altra, l'Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic (EMDE) serà qui s'encarregarà de l'explotació dels espais i de captar nous ingressos i negocis. Aquesta empresa ja gestiona el Palau de Congressos de la ciutat.


Ara bé, per poder portar a terme aquesta proposta, caldrà "l'elaboració d'un pla de negoci amb el sector hoteler, de restauració i d'organització de congressos", ha matisat.

L'opció de la formació taronja "ens sembla molt adient perquè posa en valor el protagonisme de l'ajuntament en la seva explotació i complementa la gestió del Patronat Municipal d'Esports". Per tot plegat, Villamayor ha considerat que "l'hem estudiat i ens sembla molt raonable" i per tant, és la fórmula que seguiran.


L'informe de l'INFC

Cal recordar, però, que l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) va presentar el 23 de març d'enguany l'informe que havia de ser un pauta per a la gestió de l'Anella Mediterrània. En el document es podia veure l'aposta clara de l'ens per una gestió pública dels equipaments i de l'activitat esportiva de l'Anella Mediterrània però sense descartar una participació privada en l'explotació d'altres usos.


En l'informe es posaven damunt la taula dues opcions ben diferenciades i una altra que està totalment descartada. Per una banda la que es considerava que podria ser la més atractiva. És l'opció de comercialitzar altres usos i que caiguessin a mans privades. Això, segons els experts, permetria reduir considerablement les despeses de funcionament i de manteniment dels espais.

Per l'altra, s'apostava per la gestió directa del Patronat Municipal d'Esports i tancant les portes a qualsevol opció que no siguin actes, esdeveniments o usos esportius. I per últim, la gestió privada de l'Anella Mediterrània es descarta al 100% en aquest informe.
 

 

Participació