successos

Protecció Civil desactiva el Plaseqcat per una fuita de productes químics en una empresa d'Alcover

No hi ha hagut ferits

per Redacció , 24 de setembre de 2018 a les 07:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT, activat en fase d'alerta per un accident a Catalana de Tractament d'Olis Residuals (CATOR), ubicada a Alcover (Alt Camp), a la carretera de Reus a Montblanc C-14 al punt kilomètric 22, un cop aturada la fuita d'una barreja de productes inflamables (òxid de fenil i difenil) a la sala de calderes. Aquesta barreja de productes és inflamable i amb una olor molt forta. La fuita s'ha produït en un tram de 10-15m de canonada a la sala de calderes. El personal de l'empresa ha pogut aïllar-la i confinar-la dins de la sala que posteriorment han inundat amb escuma. No hi ha constància de cap ferit.
 

Els Bombers de la Generalitat hi han treballat amb cinc dotacions. La seva tasca ha consistit a aturar la fuita tancant les vàlvules del sistema on s'ha detectat la incidència. Paral·lelament, també han neutralitzant el producte que ja ha fuitat, i que s'ha contingut en uns dipòsits, a l'interior de l'empresa. En aquest cas, els Bombers han treballat per abaixar la temperatura del producte inundant-lo amb escuma.
 

El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha atès 36 trucades de veïns d'Acover, el Morell, Vilallonga del Camp, la Pobla de Mafumet i la Canonja afectats per les molèsties causades per les males olors. En aquest sentit, i tot i que s'ha descartat la possibilitat de formació d'un núvol tòxic, Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat el confinament dels veïns de la zona, tancant finestres i portes i apagant els aparells de ventilació mentre Bombers de la Generalitat du a terme les tasques de control de la fuita. No hi ha constància de cap ferit.

 

Participació