estafa

Els afectats per iDental volen que la Generalitat garanteixi els peritatges gratuïts

També demanaran al Ministeri de Sanitat que es faci càrrec del tractament de les persones que pateixen les conseqüències d'haver estat intervingudes clínicament per la cadena "low cost"

per Redacció , 14 de setembre de 2018 a les 09:00 |
Porta d'entrada de la clínica iDental a Tarragona | Jonathan Oca
La Plataforma d'Afectats per iDental a Catalunya ha fet un pas més i ha aconseguit que l'estafa de les clíniques low cost arribi al Parlament. Aquest dijous es va reunir amb Conchi Abellán, portaveu de Podem Catalunya, tal com va avançar NacióTarrragona, i afectats i polítics han acordat desenvolupar una proposta de resolució al departament de Salut de la Generalitat. 

Aquesta proposta  té per objectiu aconseguir que es creï una oficina d'atenció als afectats a càrrec dels departaments de Consum i Salut. També que s'ha de garantir peritatges gratuïts per a les persones afectades i alhora, que la mateixa Generalitat actuï com a mediadora entre els afectats i les financeres per buscar alternatives realistes perquè els afectats no segueixin pagant un tractament que no reben.


També es pretén sol·licitar al Ministeri de Sanitat que es faci càrrec del tractament dels afectats que pateixen conseqüències que els impedeixen portar una vida normal a causa de la intervenció a la qual es van sotmetre en aquestes clíniques i que es porti a terme una campanya informativa perquè tots els afectats rebin la informació necessària. 

Aquesta trobada al Parlament va coincidir amb una nova entrada de la policia espanyola a les 24 clíniques iDental que hi ha a tot l'Estat. L'escorcoll va estar ordenat del jutjat d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional. A Tarragona, un vehicle logotipat i dos més sense cap tipus de distintiu van participar en l'operació. Els agents van buscar tot tipus d'informació, com expedients -historials dels pacients- per intentar quantificar la xifra real d'afectats.

Aquesta vegada l'operatiu va comptar amb agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) i de la Unitat d'Investigació Tecnològica (UIT), que estarien inspeccionant els equips informàtics.

 

Participació