corrupció

El PSC ha de fer dimitir Ballesteros pel cas Inipro?

El codi ètic del partit diu que cal plegar quan s'obre judici oral i ell s'escuda en que encara no s'ha fet i en que ha posat dues vegades el càrrec a disposició

per Jonathan Oca, Tarragona , 13 de setembre de 2018 a les 21:31 |
Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, celebra que la instrucció del cas Inipro hagi acabat després de prop de cinc anys però lamenta la resolució judicial, que encara no és ferma, feta pel magistrat Joaquín Elías Gadea. En la interlocutòria del procediment abreujat, el fins ara titular del jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona conclou que veu indicis de delicte i que envia a judici al batlle i a 14 persones més, entre les quals hi ha la portaveu del grup municipal, Begoña Floria. El batlle està acusat de vuit delictes: prevaricació, malversació, alteració de preus en concurs i subhastes públiques, falsedat documental, frau, suborn, tràfic d'influències i abús en l'exercici de la funció pública.

El mateix jutge va informar les parts, acusació i defensa, que poden presentar els seus escrits d'acusació o els recursos de reforma pertinents per evitar que els investigats arribin a seure al banc dels acusats. L'advocat de Ballesteros, David Rocamora, va afirmar que el presentarien i en el supòsit que no s'estimés, recorrerien a l'Audiència Provincial.


Gran part dels partits de l'oposició a l'Ajuntament de Tarragona han demanat la seva dimissió i inclús que hauria de ser el mateix PSC qui el fes dimitir i alhora, suspendre'l de militància però, ho pot fer el partit?

Què diu el Codi Ètic del PSC?

El Codi Ètic del PSC, concretament en el punt 6, diu que "l'obertura de judici oral per l'acusació de comissió de delictes dolosos greus i que puguin suposar penes privatives de llibertat comportarà la suspensió temporal de militància". Ara mateix, segons va explicar l'advocat de Ballesteros després de rebre la notificació judicial, encara no s'ha obert el judici oral perquè la resolució no és ferma.

La interlocutòria serà ferma quan l'acusació (la CUP) i la Fiscalia presentin els escrits d'acusació i quan s'hagin resolt els recursos pertinents, serà en aquest moment quan es dictarà la interlocutòria de judici oral. A hores d'ara, no hi ha res definitiu i per tant, el partit no el podria fer plegar, almenys pel que diu el Codi Ètic. Segons fonts del partit, ara mateix tampoc es valora cap tipus d'acció. En cas que arribi finalment al judici obert, llavors l'Executiva Nacional del PSC haurà de prendre una decisió.


L'alcalde de Tarragona ja ha posat el seu càrrec a disposició de l'Executiva Nacional en dues ocasions des del 2013, any en què va esclatar el cas Inipro. Ballesteros va rebre el suport incondicional de l'executiu socialista.

 

Participació