cas Inipro

ERC i PDECat exigeixen la dimissió de Ballesteros pel cas INIPRO

També demanen que facin el mateix la portaveu del govern municipal i la resta d'acusats

per Redacció , 12 de setembre de 2018 a les 16:59 |
Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, durant l'acte de la Diada | Jonathan Oca
L'alcalde de Tarragona està imputat pel cas INIPRO, tal com hem explicat aquest migdia, després que el jutjat d'instrucció 1 vegi indicidis de delictes com prevaricació, alteració de preus en concurs i subhastes públiques, falsedat documental, frau, suborn, tràfic d'influències i abús de l'exercici de la funció pública. 

Després que la CUP, que va ser qui va denunciar el cas, hagi demanat explicacions al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i la dimissió de Josep Fèlix Ballesteros, els grups municipals se sumen a les exigències i volen que l'alcalde abandoni el seu càrrec, així com la portaveu del govern municipal, Begoña Floria. 


Pau Ricomà (ERC) considera que "Ballesteros no pot seguir al capdavant de la ciutat" i expressa que "l’alcalde de Tarragona hagi de seure al banc dels acusats per un delicte de prevaricació i malversació, és el moment més trist dels 40 anys d’ajuntaments democràtics a la ciutat". 

EL republicà destaca que al seu grup municipal "ens agradaria no haver d’arribar a fer la petició i que sigui el mateix alcalde qui, per respecte a la gent de Tarragona, dimiteixi per iniciativa pròpia" i que assumeixi les responsabilitats polítiques. "Tarragona no es mereix tenir un alcalde acusat d’haver usat en benefici propi diners dels tarragonins que s’havien pressupostat per serveis socials", sentencia. 

ERC demana també la destitució de Gustavo Cuadrado del seu càrrec de gerent de la Fundació Smart City, ja que també seurà al banc dels acusats pel cas INIPRO. 

Dídac Nadal, portaveu del PDECat, també exigeix "la dimissió ineludible i immediata" de l’alcalde. "Cada minut que es mantingui en el càrrec  és una ofensa a la ciutadania de Tarragona”, sentencia. El mateix polític ha etzibat que tots els acusats del cas "han de desaparèixer del servei públic de forma immediata” i per això, també en demana la seva dimissió o cessament. 


Per la seva banda, el batlle ha fet arribar als mitjans de comunicació un comunicat a través del qual retira la seva confiança en la justícia i afirma que "continua intacta la presumpció d'innocència de tots els implicats. En aquest sentit, la resolució notificada no és ferma, doncs és susceptible de recurs de reforma i d'apel·lació i, per tant, l'estimació de qualsevol d'aquests recursos portaria al sobreseïment del procediment". 

 

Participació