justícia

Ballesteros, confiat i tranquil un dia abans de rebre la notificació judicial del cas «INIPRO»

L'alcalde de Tarragona celebra que s'acabi la instrucció i aquest dimecres coneixerà si el jutge el manté com a investigat

per Jonathan Oca, Tarragona , 11 de setembre de 2018 a les 15:08 |
Josep Fèlix Ballesteros, després de declarar pel cas Inipro, el 26 de gener del 2016 | M.G.
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Josep Fèlix Ballesteros sabrà si el jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona el manté com a investigat pel cas "INIPRO" aquest dimecres. Davant la imminent notificació judicial, l'alcalde de Tarragona es mostra convençut que es tracta d'un simple "tràmit que no altera res" i que no és definitiu, ja que "encara queden recursos i apel·lacions a l'Audiència", en cas que el resultat no sigui el que espera. El socialista defensa que és innocent i que aquesta situació no l'afecta per seguir al capdavant de la corporació municipal.

Ballesteros ha destacat aquest dimarts que està "absolutament tranquil i confiat amb la justícia" i alhora celebra que "després de cinc anys, ja era hora que s'acabés la instrucció". Una instrucció, que segons el batlle, s'ha allargat dos o tres innecessàriament perquè "no hi ha res nou que hagi aparegut ni en la instrucció del sumari ni amb les declaracions que no hi hagués al principi".


Va demanar l'arxivament de la causa

L'Audiència Provincial va desestimar el recurs d'apel·lació presentat per l'advocat de Ballesteros, David Rocamora, per a l'arxivament de la causa, el passat mes de desembre. L'òrgan judicial va considerar que no disposava de suficient informació per estimar-lo i que seria precipitat arxivar-ho.

El jutjat d'instrucció investiga el contracte subscrit l'any 2010 -que es va prorrogar dos anys més- entre l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST) i INIPRO, empresa vinculada al PSC. L'alcalde va signar els decrets perquè es poguessin pagar 21 factures a l'empresa, amb un import de 215.000 euros.

El mateix jutjat manté com a investigats a Ballesteros, l'excap de gabinet de l'alcalde, Gustavo Cuadrado; la portaveu del govern municipal, Begoña Floria; l'exregidora Victòria Pelegrín, i l'exgerent de l'IMSST, Antonio Muñoz, entre altres.


A banda el magistrat també va citar al PSC com a partícip a títol lucratiu, determinant l'abast de la seva responsabilitat econòmica a la quantitat desemborsada total per sufragar el contracte amb INIPRO, que era de 337.168,97 euros. Aquest import va ser pagat a l'empresa amb recursos municipals.

 

Participació