indústria alimentària

Les pluges de la primavera faran reduir en 10.000 tones la producció de sal al delta de l’Ebre

Comença la collita a les salines de la Trinitat amb la previsió d'assolir 95.000 tones

per Redacció , La Ràpita, 29 d'agost de 2018 a les 19:27 |
La collita de sal a les salines de la Trinitat ha començat este dilluns. | S.Berbís
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La collita de sal a la punta de la Banya, al delta de l'Ebre, ha començat este dilluns a la matinada amb la previsió d'assolir 95.000 tones. Una xifra 10.000 tones inferior a l'assolida l'any passat, segons certifica Joan Sucarrats, gerent d'Infosa, l'empresa que explota les salines de la Trinitat. Això, apunta, ha estat conseqüència de les precipitacions, tot i que minses, registrades els passats mesos d'abril i maig. Malgrat tot, la qualitat del producte, que es recollirà de les basses fins a mitjans de la setmana vinent, serà bona o molt bona. També ho serà la de la flor de sal, que enguany podria arribar a les 25 tones, una xifra similar a la de la collita anterior. L'empresa, que exporta un 70% de la seva producció, destinada majoritàriament als usos industrials, preveu tancar l'exercici amb una facturació de 13 milions d'euros.

La flor de sal és un producte molt valorat pels consumidors gourmet. En este cas es preveu que la collita, que va començar a principis de la primavera, finalitze a finals de setembre. Segons precisa Sucarrats, només un 20% de la sal que es produïx al delta de l'Ebre té com a destinació el consum humà. El gruix restant, el 80%, es destina a usos industrials com tractament d'aigües, sal per a piscines, mercat de pells o per aplicar a les carreteres.


La substitució de la línia elèctrica de la barra del Trabucador per una soterrada ha permès, segons el gerent d'Infosa, donar una major fiabilitat i continuïtat a la producció. L'empresa exporta pràcticament el 70% de la producció, principalment, França i els Estats Units. També, en menor mesura, a mercats com Alemanya, Regne Unit o el Nord d'Àfrica.

 

Participació