medi ambient

Roda de Berà distribueix mil cendrers de platja per evitar burilles a la sorra

Es poden recollir a les casetes de Creu Roja i a les oficines d’informació turística

per Redacció , 17 d'agost de 2018 a les 09:21 |
Un dels cendres que reparteix l'Ajuntament de Roda de Berà | Aj. de Roda de Berà
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Roda de Berà distribueix mil cendrers de platja per evitar burilles a la sorra. Aquests elements, que també es poden recollir a les casetes de Creu Roja, a les oficines de Turisme i a l'àrea de Territori de l'Ajuntament. L'acció està emmarcada dins de la campanya que l'Ajuntament ha engegat de seguretat i bones pràctiques ambientals a les platges per conscienciar sobre la necessària col·laboració de tota la ciutadania per mantenir una zona de bany neta i gaudir-la amb seguretat.

La campanya persegueix els objectius d'aconseguir que rodencs i visitants facin un ús més sostenible de la platja, reduir els impactes negatius que es produeixen aconseguint unes platges de major qualitat i oferir als usuaris consells de seguretat a la platja.


Per a la campanya s'ha editat un díptic que inclou el codi de conducta a les platges, diferents consells de seguretat, un planell amb els punts de vigilància i primers auxilis, o informació sobre la tasca que efectua Creu Roja a les platges i el seu horari de servei.

Les burilles són un dels principals residus que es generen diàriament a les platges, unes restes que estan formades per acetat de cel·lulosa, un derivat del petroli, no biodegradable molt contaminant. Poden trigar dècades a ser degradades en el medi ambient i durant tot aquest temps van alliberant les substàncies que han retingut durant la combustió del cigarret. A això cal afegir l'impacte visual que generen en ser un dels residus més abundants a les platges.


Segons els estudis realitzats, una sola burilla de cigarreta contamina 8 litres d'aigua de mar i els seus components són una amenaça pels ecosistemes marins.

 

Participació