societat

UGT titlla de ridícula l'actuació del sindicat STR amb la vaga de la neteja a Salou

Considera que no tenia sentit des de bon principi i que amagava interessos polítics

per Jonathan Oca , 16 d'agost de 2018 a les 20:12 |
Un camió buidant un contenidor de Salou | Aj. de Salou
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest matí s'ha fet pública la decisió de desconvocar la vaga programada del 17 al 23 d'agost dels treballadors de SalouNet (UTE de neteja al municipi Urbaser-Nordvert). Aquesta acció reivindicativa havia estat convocada pel sindicat STR -majoritari al comitè d’empresa-, qui ha explicat que quedava en res després que el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya hagués establert uns serveis mínims que afectaven més de la meitat de la plantilla i això suposava que molts treballadors no podien participar-hi i a "efectes pràctics" perdia la seva raó de ser.

La decisió de fer-se enrere ha estat celebrada per més del 90% de la plantilla, segons el sindicat UGT. Ángel Martín, secretari territorial de la UGT del sector de sanejament urbà, ha explicat a NacióTarragona que gran part dels treballadors no volia participar en una vaga que amaga interessos polítics. Pel sindicalista, la decisió del STR ha estat titllada de"ridícul" i ha recordat que no tenia no cap ni peus des del principi. La vaga està basada en unes exigències que s'han de resoldre durant el mes d'octubre i "no té sentit", ja que no es coneix la decisió judicial que ha de desencallar tota aquesta situació que afecta el conveni del col·lectiu.


El mateix Martín també ha etzibat que la intenció de desconvocar la vaga es produeix perquè els treballadors han girat l'esquena a l'altre sindicat, l'únic que volia secundar la vaga, i no per la resolució del Departament de Treball. En aquest sentit, el de la UGT apunta que són "molt generoses" i que són millors que en la majoria de vagues que es convoquen.

Martín també ha afirmat que si s'hagués tirat endavant aquesta vaga d'una setmana, els treballadors podrien haver perdut 1.500 euros cadascun, una xifra "que és una bogeria". Sobre la problemàtica que havia crescut arran de la convocatòria de vaga per part del STR, ha denunciat que tot això el que fa és empitjorar la situació i evitar que es pugui avançar per aconseguir convenis pel col·lectiu com els de Vila-seca o Cambrils.


L'alcalde celebra la desconvocatòria de la vaga 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha celebrat la desconvocatòria de la vaga i també de la manifestació de la neteja i de recollida d’escombraries. El batlle considera que el sindicat STR  havia convocat una "vaga injustificada per perjudicar Salou a través d’un anunci innecessari, com s’ha vist ara, i s’han trobat sense el suport necessari”.


Cal recordar que la setmana passada, l'alcalde de Salou, Pere Granados, es va reunir amb diferents cossos de seguretat, com Mossos d'Esquadra i Policia Local, i amb els responsables d'Urbaser-Nordvert per abordar el tema de la vaga. En aquesta reunió, va demanar a Mossos d'Esquadra i Policia Local que fossin "el més contundent que permeti la llei" per garantir als treballadors que volen anar a treballar ho puguin fer "amb plenes garanties de llibertat i, d'aquesta manera, garantir el compliment dels serveis mínims establerts".

 

Participació