societat

Desconvocada la vaga dels treballados de la neteja de Salou

El sindicat STR lamenta que el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya hagi establert en la seva resolució uns serveis mínims que afecten més de la meitat de la plantilla i deixi sense efectes aquesta reivindicació

per Redacció , 16 d'agost de 2018 a les 11:07 |
Un treballador de la neteja de Salou | STR Tarragona
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Salou no es veurà afectat per la vaga dels treballadors de la neteja, ja que ha quedat desconvocada, tal com ha afirmat el sindicat STR. A través d'un comunicat ha explicat que han decidit suspendre la vaga programada del 17 al 23 d'agost després de rebre per part de l'administració pública la informació sobre els serveis mínims per als treballadors de la UTE SalouNet. 

El sindicat exposa que el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya ha establert en la seva resolució uns serveis mínims que afecten més de la meitat de la plantilla. Aquest fet impedeix, segons STR, que molts treballadors puguin sumar-se a la vaga i provocant que a "efectes pràctics perdi el seu valor com a forma de protesta no podent-se aconseguir d'aquesta manera els objectius marcats". 


En el text es recorda que STR va sol·licitar als responsables pertinents que el 100% de la plantilla pogués acollir-se al dret de vaga, mentre que el consistori i la direcció empresarial van sol·licitar que només el 10% ho pugués fer. 

Per altra banda, des del sindicat informen també que se suspèn la manifestació prevista a Salou el divendres dia 17 a les 19 h, per coincidir amb els actes de commemoració dels atemptats de Barcelona i Cambrils. 


La setmana passada, l'alcalde de Salou, Pere Granados, es va reunir amb diferents cossos de seguretat, com Mossos d'Esquadra i Policia Local, i amb els responsables de la UTE de neteja al municipi Urbaser-Nordvert per abordar el tema de la vaga. En aquesta reunió, va demanar a Mossos d'Esquadra i Policia Local que fossin "el més contundent que permeti la llei" per garantir als treballadors que volen anar a treballar ho puguin fer "amb plenes garanties de llibertat i, d'aquesta manera, garantir el compliment dels serveis mínims establerts". 

El mateix alcalde va explicar que "l'empresa ens ha assegurat que la majoria dels treballadors de la plantilla no vol secundar aquesta vaga" i recorda que el sindicat de la UGT ja la va titllar "d'injustificada". 


A banda, Granados va remetre un escrit al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies Chakir el Homrani Lesfar demanant-li que "es reconsideri els serveis mínims aprovats i dicti una nova ordre que rectifiqui l'anterior i assumeixi les demandes del nostre municipi a prestar els serveis essencials afectats amb les degudes garanties".

En el mateix escrit, el batlle diu que  "no trobem ajustats els serveis mínims acordats previstos en l'ordre citada a les necessitats que requereix el municipi durant els dies afectats per la vaga".

 

Participació