política

ERC demana explicacions a Pedro Duque per la polèmica decisió sobre l'ICIQ

El grup republicà al Congrés ha entrat una bateria de preguntes exigint que s'expliquin els motius i si el govern espanyol pensa seguir finançant l'institut

per Redacció , 16 d'agost de 2018 a les 18:21 |
L'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) instal·lat a Tarragona | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La polèmica decisió de l'Agència Estatal d'Investigació (AEI) de no renovar l'acreditació d'excel·lència de l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) portarà cua. El grup d'ERC al Congrés als Diputats ha demanat la compareixença en comissió del ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, perquè expliqui quins són els motius que han motivat que l'institut ubicat a Tarragona quedi apartat del programa Severo Ochoa de suport a la investigació.

Els republicans també han presentat una bateria de preguntes per tal de poder aclarir què ha empès l'AEI per no renovar l'acreditació d'excel·lència de l'institut català. El diputat tarragoní, Jordi Salvador, denuncia que és "una decisió que no es pot entendre de cap manera, perquè l'ICIQ està reconegut com un dels millors centres d'investigació química del món en la major part dels rànquings internacionals".


ERC demana a Duque que aclareixi "com es garantirà a partir d'ara el finançament de l'ICIQ si es confirma que queda exclòs del programa Severo Ochoa, ja que entre altres coses implicaria no tenir accés a beques de doctorat o a subvencions externes vinculades al programa. "En total, uns cinc milions d'euros", lamenta Salvador. També ha demanat que aclareixi per escrit si pensa continuar finançant l'ICIQ i en quines condicions i si el Govern espanyol ha valorat l'impacte que les retallades a l'institut pot tenir per al conjunt de la indústria química de Tarragona i de Catalunya.

 

Participació