1 de 10

Els milicians de Tarragona 1800 desfilaran pel Serrallo

L'activitat s'inclou dins de les jornades de divulgació històrica que es realitzaran aquest cap de setmana

per Oriol Montesó / Tarragona Diari, 12 de novembre de 2013 a les 09:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de novembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Imatge d'arxiu de la visita al cementiri de Tarragona en el marc de les I Jornades Tarragona 1800. Foto: TarragonaDiari.

Tornen les II Jornades de Divulgació Històrica Tarragona 1800 amb una sèrie d’activitats culturals que començaran el divendres a la tarda amb una visita guiada al cementiri de Tarragona. Allí, els participants no tan sols podran conèixer la història del recinte sinó també la de dos dels persontges de l’època que hi ha enterrats allí, el John Smith i el general Reading.
 
Aquells que vulguin convertir-se en milicians del 1800 ho podran fer el dissabte vinent al matí al davant de la Diputació de Tarragona on es durà a terme una instrucció oberta. També es faran visites al fortí de l’Oliva, per la Part Alta i al campanar de la Catedral que era l’espai de guaita per excel·lència de Tarragona durant el setge.

La traca final d’aquestes jornades es realitzarà al llarg del matí de diumenge quan la milícia del 1800 desfilarà del Serrallo al Moll de Costa. «És un homenatge als serrallencs que van allistar-se a les milícies en aquella època», explica Paco Tovar del Projecte 1800.
 
Els responsables del Projecte 1800 no descarten que participi en la desfilada un altre grup de reconstrucció de la mateixa època. Les jornades també inclouran conferències sobre aspectes històrics com la modernització que va patir la ciutat a principis del segle XIX de la mà de Joan Ruiz de Apodaca.

Amb aquesta segona edició, les Jornades Tarragona 1800 busquen consolidar-se i seguir posant en relleu aquesta època històrica. «Volem anar més enllà de Waterloo i parlar d’aquest període cada any, més enllà de les commemoracions», explica Paco Tovar.

Programa d'actes de les II Jornades de Divulgació Històrica Tarragona 1800.

 

Participació