siurana

Asseguren l'entorn de la presa de Siurana per evitar la caiguda de pedres

L'ACA ha invertit gairebé 27.000 euros per garantir la seguretat de les persones que passin pel camí públic obert

per Redacció , 8 d'agost de 2018 a les 20:13 |
La barrera de protecció instal·lada al camí perimetral de la presa de Siurana. | ACA
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha finalitzat els treballs per construir una barrera de protecció davant de despreniments d'un talús existent en el camí perimetral de la presa de Siurana, a la comarca del Priorat. En els treballs s'han invertit més de 26.700 euros. Concretament, s'ha habilitat una barrera estàtica de 2,5 metres d'alçada i 65 metres de longitud, amb l'objectiu de retenir les pedres que es puguin precipitar en el camí, reduint de manera significativa el risc d'afectació als usuaris que utilitzen aquesta via. 

Els treballs s'han dut a terme per garantir la seguretat de les persones en un camí públic obert, que està utilitzant per caminants i ciclistes, i també personal de la presa que s'encarrega de dur a terme tasques d'inspecció i d'accedir a l'estació d'aforament que hi ha a la cua de l'embassament.


La barrera disposa de postes amb una placa base ubicades cada sis metres i subjectades al terreny amb ancoratges amb barra d'acer d'1,5 metres de longitud, aportant així més solidesa a la barrera. Pel que fa a l'estructura d'intercepció, aquesta està composta per dues malles de cable d'acer, una per retenir els grans blocs i l'altra per impedir el pas de petites pedres.

 

Participació