successos

UP denuncia un supermercat de Cunit per vendre préssecs i nectarines malmeses per pedregades

Consideren que la franquícia de Consum no pot comercialitzar fruita en fresc en aquestes condicions

per Redacció , 2 d'agost de 2018 a les 21:27 |
Diversos préssecs i nectarines malmesos per la pedregada i comercialitzats pels Supermercats Charter | Unió de Pagesos
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Unió de Pagesos ha presentat una denúncia contra Supermercats Charter, una franquícia de Consum a Cunit, davant de l'Agència Catalana de Consum per presumpte incompliment de les normes de comercialització de préssec i nectarina, ja que asseguren que l'establiment té a la venda aquests productes afectats per pedregades. El sindicat apunta que, amb aquestes condicions, no es pot comercialitzar en fresc i que el seu destí ha de ser la indústria agroalimentària o altres usos no alimentaris. 

Un productor de fruita dolça va alertar dimecres de la situació i aquest dijous, representants del sindicat, amb un notari cedit per AFRUCAT, han verificat el mal estat del producte i s'ha aixecat acta per constatar l'estat de la fruita al supermercat, adjuntada a la denúncia. El sindicat també posarà en coneixement del Departament d'Agricultura aquests fets per tal que la Subdirecció General de la Inspecció i Control Agroalimentari actuï contra les empreses que comercialitzen en origen aquest producte.


El sindicat alerta que la venda de préssec i nectarina no aptes per al consum en fresc, a més de no garantir els mínims de qualitat de la fruita als consumidors, és una mala pràctica comercial que influeix directament en el preu percebut en origen pel productor, ja que fa baixar el preu de la fruita que sí que compleix els estàndards mínims de qualitat que marca la Unió Europea.

Unió de Pagesos reitera que aquestes males pràctiques comercials que usa la gran distribució per fer baixar artificialment el preu en origen de la fruita provoquen una situació de pertorbació de mercat, que sembla permanent per a certs productes com els préssecs i les nectarines.


Unió de Pagesos considera que cal posar fi, urgentment, a les pràctiques comercials abusives de la gran distribució, que mantenen, artificialment, els baixos preus en origen dels productes agraris. Per aquest motiu, el sindicat demana a la pagesia i als consumidors que denunciïn aquests fets directament a través del sindicat o a les organitzacions de consumidors.


 

Participació