societat

Les associacions de veïns, en peu de guerra: demanen el cessament d'Elvira Ferrando

La consellera els va prometre que cobrarien les subvencions abans de Sant Joan i no ho ha complert

per Jonathan Oca , 18 de juliol de 2018 a les 13:00 |
La consellera de Relacions Ciutadanes, Elvira Ferrando, en una imatge d'arxiu | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les associacions de veïns de Tarragona estan en peu de guerra perquè l'Ajuntament i demanen el cessament de la consellera de Comerç i Relacions Ciutadanes, Elvira Ferrando. Els motius són clarament econòmics i de pèrdua de confiança. Segons Cristina Berrio, presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona, la consellera els havia promès que cobrarien les subvencions abans de Sant Joan i no ha estat així.

La causa del retard, segons ha explicat Berrio, és que una funcionària va haver d'agafar la baixa per malaltia a finals de febrer i no van suplir aquesta vacant fins mesos més tard. La treballadora era l'única persona que s'encarregava de tramitar totes les subvencions i per tant, van quedar en un calaix. Traient responsabilitats a la treballadora, Berrio lamenta que l'ajuntament hagi estat incapaç de trobar una persona abans per poder tirar endavant les ajudes i no afectar d'aquesta a les entitats veïnals, que ara mateix estan fent front a les despeses, com són el fet de pagar els rebuts dels subministraments i també l'organització de festes, com poden. Les associacions veïnals rebutgen deixar els seus barris sense festes per manca de finançament i estan fent mans i mànigues per poder finançar-ho. 


La dimissió de Ferrando se sustenta en què no va dir la veritat a les associacions sobre el tema econòmic, ja que va prometre fa dos anys que els diners arribarien sempre abans del 24 de juny. Gairebé un mes més tard, encara no han rebut la subvenció. 

Berrio ha explicat que dijous passat van enviar un correu electrònic a Alcaldia, demanant el cessament de Ferrando i exposant-ne els motius, i que han aconseguit que, almenys, la reunió que s'havia de produir per abordar aquest tema a finals de juliol s'avanci a aquest dijous. A més, ha expressat que "en aquesta reunió s'ha de comunicar que les subvencions arribaran la setmana que ve". 

 

Participació