universitat

La URV, entre les 100 millors universitats europees en excel·lència en docència

Són els resultats d’un nou rànquing del Times Higher Education que s’ha elaborat amb dades de les institucions i d’enquestes als estudiants

per Redacció, 12 de juliol de 2018 a les 16:17 |
Edifici del Rectorat de la URV | URV
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Universitat Rovira i Virgili (URV) acaba de tenir un altre reconeixement a la feina ben feta. Times Higher Education (THE) ha fet públic aquest dimecres un nou rànquing en què posiciona les millors universitats europees pel que fa a l'excel·lència en docència, el qual la universitat tarragonina es troba en l'interval 76-100. És la primera vegada que elabora aquest llistat en què destaca les 242 millors universitats d'Europa. La URV es troba en l'interval 76-100.

El rànquing es basa en tretze indicadors a través dels quals es crea una puntuació global que és la que reflecteix la fortalesa de la institució. Els indicadors s'agrupen en quatre àrees: compromís, recursos, resultats i entorn. La primera d'aquestes té un pes del 40% en la valoració final i la resta un 20% cadascuna.


Els resultats s'han extret de dos tipus de fonts: la primera, de les dades que faciliten les institucions al THE, d'una enquesta de reputació als acadèmics, de les dades d'instituts nacionals d'estadística, de les pàgines web de les universitats i de les bases de dades bibliomètriques (Elsevier). D'altra banda, de les enquestes que s'han fet als estudiants a partir de dotze qüestions. Els resultats de les enquestes representen el 50% de la puntuació global de cada institució.

La URV es troba en quarta posició a nivell català, per darrere de la UB, la UAB i la UPF i en onzena posició de l'estat espanyol, compartint lloc amb tres univers

 

Participació