entrevista

Àngel Pérez, gerent d'El Pòsit: «El nostre concepte de restaurant és del mar a taula»

El gerent d'El Pòsit del Serrallo parla amb NacióTarragona després de ser reconegut com el restaurant més sostenible de Catalunya pel programa Joc de cartes | Destaca que el restaurant té una filosofia i una manera de fer que li dona valor afegit al seu producte

per Jonathan Oca, Tarragona, 12 de juliol de 2018 a les 17:41 |
Àngel Pérez, gerent del restaurant El Pòsit del Serrallo | Adrià Costa
El restaurant El Pòsit del Serrallo va emportar-se el segell blau d'Agbar honorífic atorgat per Joc de cartes. El programa de TV3, presentat per Marc Ribas, va reconèixer la bona feina de l'establiment en la seva cura del medi ambient de forma global en l'àmbit de la restauració. Àngel Pérez, un dels capitans del restaurant, parla amb NacióTarragona sobre que ha suposat aquest reconeixement. A l'octubre farà dos anys que el restaurant va obrir portes als baixos de l'emblemàtic edifici del Pòsit, propietat del Port de Tarragona. 

- Què suposa pel restaurant haver rebut el segell blau d'Agbar honorífic del programa Joc de cartes?


- Suposa un reconeixement al treball d'un equip. És un premi a totes les persones que fem possible El Pòsit, a la labor que fem cada dia, perquè la sostenibilitat la fem entre tots. És una idea d'empresa, el fet de ser sostenibles ho portem en el nostre ADN i és la nostra filosofia.

- Quins són els punts que han fet que la balança es decantés per El Pòsit del Serrallo i no per un altre restaurant?

- Hi ha hagut diferents punts, com la sostenibilitat, com gestionem el personal, el producte de proximitat, la cura pel planeta, l'ús d'energia verda dins del local, l'estalvi d'aigua, el reciclatge dels olis o la utilització de productes de neteja respectuosos amb el medi ambient.

- Què té El Pòsit que no tinguin altres restaurant, a banda de les meravelloses vistes al Port de Tarragona?


- Potser El Pòsit té una filosofia i una manera de fer que li dona aquest valor afegit al nostre producte, que no deixa de ser un producte Mediterrani i que el pots trobar en altres llocs. Ara bé, aquest punt diferenciador de valor afegit amb aquestes coses, com la manera de fer i la consciència mediambiental ajuden que els clients vegin aquesta diferència entre el nostre producte i no en el d'un altre restaurant.

"​El Pòsit té una filosofia i una manera de fer que li dona aquest valor afegit al nostre producte"

- Esperen que els augmenti la clientela amb aquest reconeixement del programa televisiu?

- Jo sé que qualsevol reconeixement que facin a un restaurant, si és en positiu i és en aquest sentit de sostenibilitat i respecte pel medi ambient, està molt ben valorat. Aquest premi demostra que treballem per un bé comú, que com a establiment fem bé les coses, no per nosaltres sinó que ajudem al medi ambient i això repercuteix directament a tothom en tots els sentits. El segell del programa també beneficia la imatge de marca, ja que té una repercussió molt positiva, aportarà nous clients i ajuda a promoure el restaurant. A banda, les persones valorem cada vegada més el que ens trobarem en un restaurant, a part del menjar també tenim en compte els valors afegits, i cada vegada més.
 

Àngel Pérez, gerent del restaurant El Pòsit del Serrallo, de Tarragona, guanyador del segell blau d'Agbar. Foto: Adrià Costa


- Fer les coses bé i de manera diferent surt més car?

- No. En absolut. Fer les coses bé i que tinguin aquest valor afegit no té per què ser més car. De fet, en el concepte de fer les coses bé en general, et surt més barat. Ara bé, el que surt car és intentar fer coses d'aquestes i que no et surtin bé.

- Ja han decidit qui gaudirà del premi?

- Sí. Hi aniré jo (riures). És un àpat per a dues persones als tres millors restaurants del món. En dos hi aniré amb la meva dona i en un, com és negoci familiar, hi aniré amb un altre membre de la família que es mereix aquest premi tant o més que jo. Van decidir entre tots que fos jo qui el gaudís perquè vaig tenir la responsabilitat de representar el restaurant en el programa.

- A banda de gaudir dels millors restaurants del món, també anirà a buscar idees?

- Sí perquè la passió per la restauració sempre hi és però estaré més pendent d'altres aspectes que no tindran massa a veure amb la cuina, ja que anirem a restaurants amb Estrelles Michelin i que no és el nostre concepte de restauració. El nostre no té cap preparació ni elaboració especial, no treballem en fusions ni res per l'estil. El nostre concepte de restaurant és, i mai millor dit, del mar a taula. No treballem tant els plats. L'experiència serà més per gaudir que no de mirar i analitzar el menjar.

"El nostre concepte de restaurant és, i mai millor dit, del mar a taula"

- Considera que del reconeixement a El Pòsit també se'n beneficiarà el Serrallo?

- Sí, clar. Quan es va emetre el programa dels restaurants del Serrallo ja va tenir una repercussió increïble, no només pels que vàrem participar-hi sinó per tota la resta. La gent vol provar els restaurants que surten per la televisió però també els altres. Va tenir una repercussió molt positiva perquè va cridar a la gent a venir. A més, ara amb el segell, el barri se'n ressentirà perquè un restaurant del Serrallo és el més sostenible de Catalunya. Del Serrallo, no de Barcelona. Això parla molt bé del Serrallo.
 

Àngel Pérez, gerent del restaurant El Pòsit del Serrallo, de Tarragona, guanyador del segell blau d'Agbar. Foto: Adrià Costa

 

Participació