​Les entrades per al Concurs de Castells de Tarragona, a la venda a partir del 31 de juliol

L'organització presenta el cartell i la imatge oficial

per Redacció / Jonathan Oca, Tarragona , 12 de juliol de 2018 a les 14:30 |
Concurs de Castells de Tarragona | Júia Abelló
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les entrades per al Concurs de Castells de Tarragona, que tindrà lloc el primer cap de setmana d'octubre a la Tarraco Arena Plaça, es posaran a la venda a partir del 31 de juliol. Els preus s'encariran lleugerament -2 euros- en la jornada del diumenge, el dia de més expectació dels tres dies de concurs. Així, els preus seran de 12 euros -grada- i 10 euros -1r pis.

Aquest nou canvi de preus -el darrer es va aplicar l'any 2014-, respon a la voluntat de l'organització d'incrementar les dotacions en la taula de premis -en concret, es doblarà el percentatge destinat a cada colla per al desplaçament i manutenció dels seus castellers. En el plenari municipal del pròxim 20 de juliol, s'aprovaran els preus oficials de les entrades.


​D'altra banda, l'accés al certamen de Torredembarra, el diumenge anterior, es manté gratuït. L'organització ha anunciat aquests canvis durant la presentació del cartell i la imatge promocional de la XXVIII edició del concurs, obra de la dissenyadora gràfica i castellera Aina Mallol, que segons ha explicat, ha trobat la inspiració en els mateixos sentiments i emocions que el concurs li transmet.
 

Presentació del cartell del Concurs de Castells Foto: Aj. de Tarragona


El concurs

Tarragona tornarà a ser l'epicentre del món casteller amb el 27è Concurs Castells, que se celebrarà el pròxim 30 de setembre a la plaça del Castell de Torredembarra i els dies 6 i 7 d'octubre a la Tarraco Arena Plaça (TAP) de Tarragona, com ja és tradició. El concurs comptarà amb la participació de 42 colles 12 en la jornada de Torredembarra del diumenge 30, 18 en la del dissabte 6 i 12 en  la del diumenge 7 d'octubre en funció de la seva posició al rànquing Estrella, que es tancarà el pròxim 31 d'agost.


Una de les novetats d'enguany és que per primera vegada en la història del concurs s'incorporen agents professionals externs de diferents àmbits per donar resposta a la gran repercussió que té el concurs tarragoní. S'ha reforçat la comunicació, la producció i la gestió tècnica. També s'ha avançat que han encarregat un estudi a una empresa externa sobre el moviment de persones que es genera arran del concurs per augmentar la seguretat.

Nova normativa 

Cal recordar que el concurs d'aquest 2018 també arriba amb una nova normativa, que va ser presentada durant el mes d'agost del 2017 i que es va acordar implementar-ho enguany. Ara bé, alguns dels canvis destacats són la penalització per als enfonsaments i l'eliminació de la penalització pels peus desmuntats (el límit són dos) i la necessitat de descarregar com a mínim dos castells per poder completar una actuació de tres castells.

El pressupost del Concurs de Castells augmentarà -encara sense concretar-. L'aportació del consistori és de 350.000 euros però cal esperar a la dels patrocinadors-. L'organització espera superar les 25.000 persones que van participar-hi d'alguna manera o una altra (espectadors i  castellers, entre altres). Per intentar batre el rècord establert l'any 2016, al juliol es posaran a la venda les entrades per als dos dies a la TAP. En total hi haurà disponibles 6.000 entrades per a cada dia. 

 

Participació