castells

El programa «Tarragona, ciutat de castells», augmenta les exhibicions i reforça la promoció de la vivència castellera

Com a novetat, el 22 d'agost s'estrenaran els Nois de la Torre de Torredembarra com a colla convidada

per Redacció , 12 de juliol de 2018 a les 07:33 |
Presentació de la 6a edició del programa Tarragona, ciutat de castells | Aj. de Tarragona
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La 6a edició de "Tarragona, ciutat de castells" està a punt d'engegar. El programa d'activitats per donar a conèixer el fet casteller al turisme també té l'objectiu de projectar el potencial de les colles de la ciutat i alhora, reforçar la marca Tarragona associada al fet casteller, que és Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Aquest any, les actuacions castelleres al voltant de la Catedral passen de 7 a 10 dimecres. L'èxit entre els turistes d'aquestes exhibicions ha fet que entre el Patronat Municipal de Turisme (PMTT) i les colles s'hagi fet un esforç per omplir tots els dimecres de l'estiu i ampliar així l'oferta d'una activitat amb una excel·lent acollida de públic.


Com a novetat, el 22 d'agost s'estrenaran els Nois de la Torre de Torredembarra com a colla convidada -la primera en la història del programa- a les exhibicions dels dimecres.

A més, des del Patronat es reforça l'aposta per la comercialització de la vivència experiencial dels castells, amb una promoció més intensa dels assajos, un producte creat expressament per fer viure als visitants l'experiència castellera més autèntica.

La programació té lloc principalment durant els mesos de juliol, agost i setembre i finalitzarà amb la diada de l'Espiridió el 20 d'octubre, després d'un estiu on, a més de les exhibicions, s'hi sumen les 14 diades castelleres que acull la ciutat i aquest any s'hi afegeix el Concurs de Castells.

La iniciativa Tarragona, Ciutat de Castells va començar el 2013 des de Patronat Municipal de Turisme, com una activitat cultural d'interès turístic, amb la voluntat d'aconseguir notorietat i posicionament turístic a la ciutat i alhora, capitalitzar un dels principals recursos culturals i tradicionals com són els castells, representats per les quatre colles castelleres de la ciutat.


S'ha editat un llibret informatiu en català, castellà, anglès i francès que recull totes les activitats d'aquesta 6a edició del "Tarragona, ciutat de castells" i que es pot trobar en els punts d'informació municipals i turístics. Per obtenir més informació i per comprar tiquets es pot consultar la pàgina web https://www.tarragonaturisme.cat/ca/ciutat-de-castells o visitar qualsevol de les oficines del Patronat Municipal de Turisme.

 

Participació