Medi Ambient emet un avís preventiu davant la possible superació del llindar d'informació d'ozó troposfèric

Les zones que podrien tenir aquest tipus d'afectació són el Camp de Tarragona i la Plana de Vic

per Redacció , 10 de juliol de 2018 a les 14:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Avís preventiu per la possible superació del nivell d'informació d'ozó troposfèric al Camp de Tarragona Foto: Medi Ambient


La Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat espera que la qualitat de l'aire per al dia d'avui sigui similar a la d'ahir i apunta que els nivells d'ozó troposfèrics continuaran sent moderats arreu, amb possibilitat  de ser alts a la Plana de Vic i al Camp de Tarragona.  Per aquest motiu ha emès un avís preventiu per possibilitat de superació del llindar d'informació en aquestes zones per aquest contaminant. 


Què és l'ozó?

L’ozó es troba de manera natural a l’atmosfera, a uns 20 quilòmetres d’altura. A nivell de terra també es troba ozó, en aquest cas, el que està a menys de 10 quilòmetres, a la troposfera, el qual es fa un seguiment mitjançant la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica perquè és un contaminant.

Els principals precursors de l’ozó s’emeten de manera natural o com a conseqüència de les activitats humanes. Aquests gasos amb la presència d’una radiació solar intensa al llarg d’un període de temps fa pujar els nivells de precaució.

 

Participació