equipaments

L'Ajuntament destinarà 600.000 euros a reformar el Camp de Mart

El consistori ha iniciat els tràmits per tirar-ho endavant, sent la substitució de la carpa la primera actuació | Begoña Floria diu que "està vellet però no cau"

per Jonathan Oca, 10 de juliol de 2018 a les 13:09 |
El Camp de Mart de Tarragona | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
"La seguretat del Camp de Mart no ha estat mai en qüestió, és una llegenda urbana". Així és com la consellera de Cultura a l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, tanca la polèmica que s'ha generat al voltant de l'equipament cultural. La consellera ha afirmat que "està vellet, però no cau" i per això, des de consistori s'han iniciat els tràmits per reformar-lo i millorar-lo.

El pressupost inicial per a les reformes que hi ha damunt la taula és de 600.000 euros i la substitució de la carpa serà la primera actuació que es portarà a terme. Els pressupostos del 2019 inclouran una partida destinada a la substitució d'aquest element. Floria ha afirmat que no caldrà tancar el Camp de Mart perquè el pla de reformes es desenvoluparà per fases.


La consellera de Cultura ha afirmat que "amb la seguretat no es juga" i ha assegurat que en els darrers mesos s'han encarregat Informes tècnics de valoració de l'estat de l'equipamentm en general. També ha volgut matissar que és cert que hi ha un informe tècnic, del 2010, que deia que hi havia unes zones que estaven en mal estat i "estan aïllades" i no afecten l'equipament en si. Per tot plegat, destaca que "la informació apareguda és certa però antiga". Floria també ha afirmat que el manteniment del Camp de Mart ha anat a càrrec de Tarragona Serveis i que no s'ha deixat oblidat ni tampoc morir.

Segons el cap tècnic de Cultura, Anton Baixeras, aquests informes apunten que l'estructura i la fonamentació no estan en perill, que estan en bon estat de conservació però afirmen que s'ha de revisar els canals de desguàs de l'aigua procedent de la coberta.


Pel que fa a la carpa, Baixeras ha explicat que les darreres inspeccions, portades a terme per un especialista en cobertes tensades, com és el professor de la Universitat Politècnica Ramon Sastre, indiquen que la carpa té una vida de 23 anys i que ara mateix està en condicions. L'especialista, però, apunta que caldria canviar-la perquè el temps i les condicions climatològiques no perdonen i han deteriorat el teixit.

A més, el cap tècnic ha explicat que s'ha portat a terme un estudi sobre la solidesa del mateix equipament i de les patologies que podria patir, a càrrec de l'estructuralista Albert Pujol. En aquest sentit, mentre esperen el resultat final d'aquest informe, els resultats preliminars mostren que "l'estructura horitzontal, els forjats de llosa de formigó armat, no pateixen deformacions", segons Baixeras i ha afegit que "alguns elements estructurals verticals o pilars de formigó armat tenen patologies provocades per la humitat". Ara bé, tot i això, "no es tem per l'estabilitat de l'estructura però caldrà fer actuacions de reforç".


Quatre pinzellades del Camp de Mart

L'equipament cultural es va inaugurar l'11 de juliol de 1970. És un projecte de l'arquitecte Manuel Lamich Fontanet. Per a la seva construcció es van excavar 20.000 metres cúbics de terra, dels quals 8.000 van ser roca. La coberta tèxtil es va instal·lar l'any 1993, amb una extensió de 2.980 metres quadrats. Aquest va ser considerat l'envelat més gran d'Europa.

 

Participació