ensenyament

La lluita per la inclusió, un dels reptes del sistema educatiu català

El conseller d'Ensenyament també assenya que una de les necessitats més urgents és "acabar amb la segregació"

per Redacció, 30 de juny de 2018 a les 08:11 |
El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, en una jornada a la URV de Tarragona | d'Ensenyament
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El conseller d'Ensenyament de la Generalitat, Josep Bargalló, ha assenyalat aquest divendres "la lluita per la inclusió" com un dels reptes urgents del seu departament per millorar el sistema. En inaugurar la I Jornada d'Educació per a la Diversitat en la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, ha sostingut que una de les necessitats del sistema és "acabar amb la segregació".

Segons el conseller, "la segregació té com contrapès la inclusió i la inclusivitat. L'aplicació de la inclusivitat i la lluita contra la segregació és una gran eina per a la millora de l'educació". Bargalló també ha remarcat la importància d'avançar en el decret de l'educació inclusiva per millorar els centres, en contacte amb les entitats del sector. "Les necessitats educatives especials, el seu tractament i l'aplicació del decret d'inclusió, així com el treball amb les entitats socials i fundacions socials, són un repte urgent", ha manifestat.


Bargalló vol fer feina amb el sector per a l'aplicació gradual de millores per als alumnes amb necessitats educatives especials, tant als centres ordinaris com als d'educació especial. Ha aprofitat la seva presència a la universitat i ha dit que un altre repte urgent del departament és aconseguir més professors de les especialitats de matemàtiques, llengua catalana i castellà, per aquest motiu ha demanat "ajuda urgent" a les universitats.

 

Participació