1 de 10
entrevista - selectivitat

«Esforç i constància», la fórmula de Clàudia Valero per aconseguir un 9,9 a la selectivitat

L'estudiant de l'Institut Santa Teresa de Jesús de Tarragona ha tret la nota més alta de Catalunya de la selectivitat | Ha decidit que vol estudiar enginyeria industrial i segurament ho farà a Madrid

Clàudia Valero ha tret la millor nota de la selectiviat de Catalunya | Cedida
per Jonathan Oca, 28 de juny de 2018 a les 13:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Clàudia Valero de la Flor ha tret la millor nota de la selectivitat a Catalunya, juntament amb una altra alumna barcelonina. Des d'Itàlia, on es troba de vacances, ha explicat a NacióTarragona que ja té clar què vol estudiar. L'estudiant de l'institut  Santa Teresa de Jesús de Tarragona assegura que la fórmula per treure aquestes notes és l'esforç, la constància i el fet de treballar dia a dia i no deixar res per al final.

- Com has reaccionat quan has conegut la nota?


- La nota la vaig saber ahir però que era la millor ho he sabut avui. Quan m'han trucat. No m'ho creia. Vaig veure la nota i pensava que no podia ser. Estic molt contenta perquè al final l'esforç ha tingut recompensa.

- T'esperaves aconseguir la millor nota de Catalunya?


- La veritat és que no. Vaig sortir de la selectivitat pensant que ho havia fet bé, però una cosa és aquesta sensació i l'altra és treure la millor nota. No m'ho creia.

- La preparació va ser molt dura per encarar aquesta selectivitat?


- Va ser treball una mica de cada dia a dia. Durant el Batxillerat, anar portant les coses al dia, anar estudiant a poc a poc i és veritat, però, que en l'última empenta final abans de la selectivitat sí que vaig fer una repassada general de tot per poder fer-ho bé.

- Durant aquest temps hauràs hagut de renunciar alguna vegada a sortir amb els amics per estudiar.

- És cert, sí que has de renunciar a diferents coses. Sí que és veritat que si la setmana següent tenia exàmens i hi havia una festa dissabte, doncs a vegades deia que no, que tenia exàmens i havia d'estudiar. 

- Quina és la fórmula de l'èxit, en el teu cas?

- Esforç i constància. No es tracta de treballar a l'últim dia, és un treball de cada dia, de mica en mica però amb constància.

- Has decidit què vols estudiar i a on?

- Doncs vull fer enginyeria industrial i estic dubtant entre Barcelona i Madrid, però com que la meva mare és de Madrid i també hi tinc els avis, segurament aniré allà.

- Què és el que més t'atrau d'aquest ensenyament?

- A mi m'agraden molt les matemàtiques i la física i crec que l'enginyeria industrial és una carrera que es basa en això i que ofereix una visió àmplia de coneixements i de manera que et permet especialitzar-te en allò que més t'agrada.

- Què recomanaries als estudiants que l'any que ve hauran d'enfrontar-se a la selectivitat?

- Els diria que mai perdin la motivació perquè és allò que ens mou.

 

Participació