«Tarraco Cuina»

Per combatre la calor de l'estiu ... un bon gelat de llimona

Provem de fer aquesta refrescant recepta?

per Griselda Fosch / Conxita Bardají, 21 de juny de 2018 a les 11:59 |
El gelat de llimona que ens ajudarà a combatre la calor | Griselda Fosch i Conxita Bardají
Aquest dijous arrenca l'estiu, concretament a les 12.07 h, i ho fa amb una bona calorada. Per poder combatre la calor, què millor que un bon gelat de llimona fet a casa sense additius i fet al nostre gust. Ho provem?

Els ingredients


1/4 litre de suc de llimona
1/2 litre de llet sencera
200 gr de sucre
100 cc aigua

2 clares d'ou
2 cullerades de sucre invertit
Ratlladura d'una llimona
Una mica de sal

El sucre invertit serveix per donar cremositat als gelats, això evita que cristal·litzin, però també és útil en rebosteria, ja que aporta humitat fent que la textura sigui més tendra.

Com fem el sucre invertit?

350 gr. de sucre comú
150 gr. d'aigua mineral
gasificant per a rebosteria -van dos sobres junts, un de blanc (àcid tartàric màlic) i un de lila (bicarbonat sòdic)

En un cassó escalfem l'aigua fins que bulli. Llavors hi afegim el sucre i remenem fins que es desfaci. Tot seguit hi afegim el contingut del sucre blanc i remenem.

Apartem el cassó del foc i deixem que perdi una mica d'escalfor durant 5 minuts. Afegim el contingut del sobre lila, que provocarà efervescència i ho remenem durant 6 o 8 minuts fins que desapareguin totes les bombolles i quedi una mescla homogènia.

Aboquem el líquid en un pot de vidre i quan estigui a temperatura ambient el guardem tapat a la nevera. No patiu que no es fa malbé, el podem guardar refrigerat fins a un any.

El gelat de llimona

En una olla posem l'aigua i el sucre a foc mitjà. Ho anem remenant amb una cullera de fusta i quan comenci a bullir abaixem el foc i calculem uns 8 minuts. Afegim el suc de la llimona i la ratlladura, barregem i cuinem fins que comenci a bullir. En aquest moment posem el sucre invertit i quan bulli una altra vegada apartem del foc i ho traspassem en un altre recipient.

Ho posem a la nevera fins que es refredi i després hi afegim la llet. Es deixa el recipient al congelador mentre muntem les clares d'ou amb un polsim de sal, han d'estar ben muntades.
Retirem el bol del congelador, ho barregem amb les clares muntades amb ajuda d'una espàtula amb moviments envoltants.

Guarden al congelador durant 3 hores, cada 60 minuts ho trèiem i remenem a fi que no es cristal·litzi. Finalment ja es deixa al congelador fins al moment de servir.

 L'apunt

Els intolerants a la lactosa també podran gaudir d'aquest gelat però hauran de substituir la llet sencera per una sense lactosa.

 Suggeriments

Com totes les receptes, aquí podeu adaptar-ho als vostres gustos, com ara posar una mica més de suc de llimona i reduir de llet, o en comptes de posar llet, posar llet evaporada que té més greix.
 

 

Participació