mercat central

Unes 62.000 persones passen setmanalment pel Mercat Central

La zona de l'illa comercial de la plaça Corsini i els seus voltants té una circulació diària a peu de 25.500 persones | Un estudi realitzat per l'Ajuntament, l'Institut Francesc Vidal i Barraquer I la Via T apunta que a la setmana la xifra és de 178.000 vianants

per Jonathan Oca, 13 de juny de 2018 a les 10:16 |
La porta principal del Mercat Central de Tarragona | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Unes 62.000 persones passen setmanalment pel Mercat Central i fins a 178.000 vianants es mouen pels carrers de la zona de la plaça Corsini i voltants. Aquestes són algunes de les xifres que es desprenen d'un estudi realitzat per l'Ajuntament, l'Institut Francesc Vidal i Barraquer i la Via T. Aquest treball ha estat realitzat durant el juliol i agost del 2017, quan la plaça del mercat encara estava en obre i plena de tanques.

L'afluència més alta de vianants pel Mercat es produeix durant els dimarts i dijous, coincidint amb dies que es fa el mercadet a la Rambla Nova -i que ben aviat tornarà a la plaça Corsini.


Aquestes dades es recullen a través d'un projecte Big Data d'investigació comercial, que va suposar la instal·lació durant 21 dies, de 19 sensors o comptadors tèrmics de persones en diversos punts dels carrers perimetrals d'accés al Mercat Central i a les entrades.

L'alumne de l'institut Vidal i Barraquer, Alexis Balada, és l'autor de la implantació dels comptadors als carrers i de l'anàlisi de les dades obtingudes. S'ha analitzat la zona que engloba els carrers Cristòfor Colom, Lleida, Soler, Reding, Governador González, Cañelles i Cobos. La xifra més cridanera que es reflecteix de l'estudi és que gairebé 715.000 persones aflueixen mensualment a la zona del mercat i voltants. Això suposa 8,5 millons de visitants a l'any.
 

La consellera Elvira Ferrando i Alexis Balada, alumnes del Vidal i Barraquer Foto: Jonathan Oca


La zona per on entra més gent al mercat és el carrer Canyelles, per on passegen cada dia uan mitjana de 6.000 persones.


Balada ha destacat que les hores de màxima afluència al Mercat se situen entre les 11 i les 13 hores, amb més de 2.500 persones per hora. Apunta que la mitjana diària és de 10.000 persones.

Cal remarcar, però, que en aquest estudi no s'ha contemplat ni comptabilitat la xifra de persones que accedeixen al mercat des de pàrquing de Colom. 

 

Participació