política

El cessament de Laia Estrada, resolt i desat al calaix

La Junta de Portaveus ho tractarà aquest dimecres

per Jonathan Oca, Tarragona , 13 de juny de 2018 a les 09:08 |
Laia Estrada, portaveu de la CUP | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sembla que s'ha acabat la problemàtica del cessament de Laia Estrada, regidora de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, arriba a la seva fi. Aquest dimecres, es tractarà en junta de portaveus un dels punts més importants de l'ordre del dia, el que fa referència a la situació de la cupaire.

Segons ha pogut saber NacióTarragona, el segon punt a tractar és el de "considerar que no es produeix una causa d’incompatibilitat en l’exercici del càrrec de consellera de l’Ajuntament de Tarragona per part de la Sra. Laia Estrada Cañón". Això vol dir que acaba aquí la intenció de cessar la regidora i portaveu de la CUP. 


Després de revisar l'informe d'al·legacions presentat per la CUP, que ja havia fet arribar als serveis jurídics abans que es portés a plenari, s'ha arribat a la conclusió que no hi ha cap tipus d'impediment legal perquè pugui seguir exercint com a política a l'ajuntament. 
 

Una captura de l'ordre del dia de la Junta de PortaveusIntenció de cessar-la del càrrec

L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va portar a plenari el cessament de la cupaire el dia 26 de febrer. Abans de prendre la decisió definitiva, l'alcalde va decidir deixar el tema damunt la taula i donar un termini de 15 dies al grup municipal de la CUP per presentar les esmentades al·legacions. La decisió de proposar el cessament de la regidora va arribar després que la sentència de l'Audiència de Tarragona fos ferma. 


El 16 d'abril, el mateix alcalde va afirmar que no s'havia fixat un termini per tornar-ho a debatre en el saló de plens. El socialista s'escuda en què els serveis jurídics del consistori estan "mirant" les al·legacions presentades pels cupaires i que encara no han acabat de fer aquesta tasca.

La CUP, convençuda que tenia raó 

Des de la formació anticapitalista sempre han defensat que en la sentència no hi havia cap tipus d'incompatibilitat i per tant,  que no deia res "d'inhabilitació" com exposava un informe del secretari municipal, Joan Anton Font. Estrada sempre ha denunciat que tot es basa en "argúcies" de l'alcalde per fer-la fora.

 

Participació