Jocs mediterranis

CSIF denuncia la manca d'efectius de la Guàrdia Urbana per als Jocs Mediterranis

El sindicat posa en dubte la seguretat de l'esdeveniment esportiu per la manca de planificació

per Redacció, Tarragona | 7 de juny de 2018 a les 19:09 |
Un vehicle de la Guàrdia Urbana de Tarragona | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) denuncia que la Guàrdia Urbana de Tarragona no té prou efectius per cobrir els esdeveniments dels Jocs Mediterranis. Afirma que la plantilla és "insuficient i més tenint en compte les característiques de l'esdeveniment, l'alerta antiterrorista de nivell 4 i la situació política i social de Catalunya".

El sindicat apunta que el dispositiu comença el 18 de juny, acabarà el 2 de juliol i que s'ha contractat més personal amb comissions de servei i interins, "més de la meitat d'aquests agents van sense arma, ja que no han fet el curs de formació bàsica". Alhora, critica que no s'hagi fet una convocatòria específica per als Jocs Mediterranis i que s'haurà de "treure efectius del torn ordinari perquè cobreixin serveis específics a aquest esdeveniment". Això suposarà que els agents hauran de perllongar el seu servei habitual o suprimir les seves jornades de descans amb torns extraordinaris de 12 hores, segons el sindicat.


També lamenten que s'han denegat tots els permisos i vacances als agents i que l'Ajuntament ha previst una partida pressupostària d'uns 300.000 euros.

La secció sindical de CSIF a l'Ajuntament de Tarragona ha apuntat que s'ha fet una taula de coordinació amb Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil però que els seus efectius "cobriran també els municipis amb menys presència de policies locals".


"Pel tema del trànsit, que és competència específica de la Guàrdia Urbana, s'ha fet una planificació mitjana de 90 agents per dia i torn, i això és impossible d'assumir", ha lamentat el sindicat.

La seguretat dels Jocs Mediterranis

La denúncia del sindicat arriba després que aquest dimecres es presentés el pla director de seguretat dels Jocs Mediterranis, teixit per Guàrdia Urbana de Tarragona, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Policia Portuària, Bombers, 112, SEM i Protecció Civil.

Uns 4.000 agents policials i 1.400 efectius de seguretat privada formaran part de l'operatiu a Tarragona. Per cossos policials: Mossos d'Esquadra (2.400), Policia Nacional (300), Guàrdia Civil (350), Guàrdia Urbana (900 -una mitja diària de 80) i Policia portuària (30). Aquesta xifra s'ha d'acabar d'arrodonir amb els efectius que cada policia local hi destinarà.

Cal recordar que aquest esdeveniment esportiu implica 14 seus tarragonines més dues de barcelonines, on s'espera la participació de 4.000 esportistes de 26 nacionalitats diferents i milers d'espectadors.

 

Participació