laboral

Els treballadors de Correus planten cara al govern espanyol

Han protagonitzat aturades de dues hores, per torn, i han aconseguit que oficines com les de Tarragona, Amposta, Tortosa, Reus i Salou tanquessin | Un centenar de persones s'han concentrat davant la subdelelgació del govern espanyol a Tarragona

per Jonathan Oca , Tarragona , 7 de juny de 2018 a les 14:01 |
Cocentració dels treballadors de Correus davant la subdelegació del govern espanyol | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els treballadors de Correus han passat a l'acció aquest dijous. La convocatòria d'aturades, de 2 hores per cada torn, ha estat un èxit segons els sindicats majoritaris. Ramon Romeu, secretari provincial de la Secció Sindical Correus CCOO Tarragona, apunta que el fet que s'hagi produït un canvi en el govern espanyol no canvia la seva situació, ja que les reivindicacions són les mateixes i afirma que els treballadors esperen que el nou equip de Pedro Sánchez estigui al seu costat, "com ho feien quan estaven a l'oposició".

Romeu ha destacat que s'està fent un seguiment de les aturades del 80% a Tarragona i que s'ha aconseguit un fet "històric", moltes oficines han tancat durant les quatre hores -dues per torn- inclús l'oficina central de la ciutat, la de la plaça Corsini. També han tancat les de Reus, Salou, Amposta i Tortosa, entre altres.


Els sindicats denuncien que Correus travessa per la pitjor situació des de fa 20 anys i per això reclamen que es recuperin els 180 milions que han retallat durant els dos darrers anys i que es porti a terme "aquesta compensació econòmica per un servei que ara mateix és deficitari", ha expressat Enrique Martín, secretari Sector Postal FeSP-UGT Tarragona. En aquest sentit, el mateix sindicalista ha exposat que preveuen que si la situació es manté, "podem acabar amb pèrdues de fins a 225 milions d'euros".

Martín deixa clar que les decisions polítiques estan "asfixiant" el servei postal i també als seus treballadors.


Pel que fa a la pèrdua de llocs de treball, apunten que des del 2008 se n'han perduts 150 -d'una plantilla de 900- a la demarcació. Els sindicats exigeixen una "taxa de reposició de més del 100%" perquè ara mateix hi ha oposicions però només són per a cobrir les baixes que es produeixen per jubilacions. A Tarragona es podrien perdre més de 150 llocs de treball i això també posa en perill el servei en zones rurals.

A la demarcació, els més perjudicats seran els habitants de les zones rurals del Tarragonès, el Baix Camp i la Conca de Barberà i apunten que ja hi ha casos en els quals el servei ha perjudicat els ciutadans, com a la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, l'Alt Cap i el Baix Penedès.

 

Cocentració dels treballadors de Correus davant la subdelegació del govern espanyol Foto: Jonathan Oca


Representants sindicals de CCOO, UGT i CSIF a les comarques de Tarragona i treballadors, s'han concentrat des de les 13.30 h, i es preveu que ho allarguin fins a les 15 h, a les portes de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona per exigir que situació actual faci un gir de 180 graus i salvar el servei públic.

Fèlix Alonso, ho porta al Congrés dels diputats

l grup parlamentari d'Unidos Podemos En Comú-Podem i Marea, a través del diputat Fèlix Alonso, han presentat una bateria de preguntes al Congrés dels diputats referents a la problemàtica de Correus i a la seva situació a Tarragona.

Alonso, també alcalde d'Altafulla, ha demanat al govern de Pedro Sánchez si té previst complir amb els acords i implementar les mesures encaminades a assegurar el fiançament del servei universal que Correus i alhora, garantir la seva viabilitat empresarial i econòmica. També ha preguntat que quines són les mesures que es portaran a terme perquè a la demarcació de Tarragona es restableixi el servei, que ara mateix es veu reduït a causa de les retallades.

I per últim, vol saber que ha pensat fer el govern espanyol, a curt termini, per mitigar l'impacte directe que està tenint en la ciutadania de Tarragona i que afecta la qualitat del servei postal públic.

 

Participació