sindicat

Un extreballador de CCOO denuncia que l'han acomiadat per descobrir presumptes irregularitats

Vicente Moya defensa que el sindicat va decidir rescindir-li el contracte per haver protagonitzat uns "altercats" que van provocar que es perdés la confiança en Manuel Ruiz

per Jonathan Oca, 7 de juny de 2018 a les 09:30 |
Una concentració abanderada pels sindicats a la plaça de la Font de Tarragona, en una imatge d'arxiu | CCOO Tarragona
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Manuel Ruiz denuncia que CCOO l'ha acomiadat per haver denunciat "presumptes irregularitats". L'exsecretari d'organització del sindicat -aquest era el càrrec que ostentava segons el denunciant-, defensa que va explicar al si de Comissions que alguns membres que formen part de la direcció del sindicat a Reus podrien haver comès delictes d'estafa, en rebre imports indeguts. Després d'explicar-ho al sindicat, Ruiz explica en un comunicat que va denunciar els fets als Jutjats d'Instrucció de Reus.

El mateix sindicalista apunta que la resposta de CCOO "ha estat l'aplicació d'una sanció, en teoria per quatre mesos, i que finalment ha suposat l'expulsió del càrrec a través de l'acomiadament".


Aquesta versió dista molt la que afirma Vicente Moya, secretari general de CCOO a Tarragona. Destaca que "ens ha sorprès aquesta notícia" i afirma que "Ruiz va tenir un altercat fa sis mesos, amb una incidència molt important al local de Reus i que se li va obrir un expedient per aquests fets". El mateix directiu destaca que l'obertura de l'expedient va tenir dues conseqüències, "suspensió com a afiliat de sis mesos i la rescissió del contracte, ja que vàrem perdre la confiança amb ell per l'altercat que hi havia hagut".

L'"altercat" al qual es refereix Moya va ser un enfrontament verbal, "que gairebé arriba a les mans" amb la seva cap jeràrquica i amb tres persones més. Per això, el mateix secretari general va decidir canviar el pany del local, informar el seu cap i també a Barcelona de les mesures adoptades i es va posar en marxa el protocol dels estatuts del sindicat. A propòsit d'això, ha volgut aclarir que Ruiz no era secretari d'organització del territori, només ho era d'un sector.


Segons Moya, Ruiz ha presentat tres demandes contra el sindicat, les quals encara no s'han resolt. El secretari general destaca que esperaran a veure què diu la justícia i "acceptarem la seva resolució, sigui la que sigui". Ruiz demana que se'l readmeti a la feina i demana un expedient que investigui i sancioni els presumptes delictes que denunciava.

 

Participació