«Tarraco Cuina»

Pollastre amb gambes, el plat que sempre et fa quedar bé

Et proposem aquesta senzilla però suculenta recepta

per Griselda Fosch / Conxita Bardají, 6 de juny de 2018 a les 19:04 |

Pollastre amb gambes, el plat que no falla mai Foto: Griselda Fosch i Conxita Bardají


Tens un dinar o un sopar de compromís i vols quedar molt bé? Et proposem un plat que no falla mai. Faràs que tothom es llepi els dits amb aquesta senzilla però suculenta recepta, un pollastre amb gambes.


Els ingredients

Per fer aquest plat necessitaràs (per a 4 persones):

- 1 pollastre sencer
- Una vintena de gambes o que n'hi hagi almenys quatre per persona. Si poden ser fresques millor i si són de Tarragona, encara més.

- Farina blanca
- Oli d'oliva
- 1 ceba
- 2 dents d'all
- 3 tomàquets
- 1 gotet de vi ranci
- 1 copeta d'anís
- 2 gots d'aigua
- 10 ametlles
- 2 galetes maria

Com ho fem?

Tallem el pollastre sencer en 8 parts, les enfarinem i les enrossim en una paella amb dos dits d'oli d'oliva. També hi passem les gambes i quan ja estan fetes les retirem.

A la mateixa paella, fem un sofregit amb ceba picada, dues dents d'alls, tres tomàquets i un bon raig de vi ranci i una copeta d'anís.

Quan tenim el sofregit ben fet, ho passem tot a una cassola. Hi afegim dos gots d'aigua i deixem a foc lent uns 50 minuts.

Quan faltin deu minuts perquè estigui llest -quan faci uns 40 minuts que és al foc-, hi afegim una picada que haurem fet amb 2 galetes maria i 10 ametlles. També hi posem les gambes.

Un cop tot estigui al foc, i fent xup-xup, comprovarem el punt de sal i n'afegirem si cal.

Quan hagi passat el temps de cocció, ja pots retirar del foc.

 El consell

Et recomanem que ho cuinis el dia abans. Estarà més reposat i sobretot, estarà més bo!

Com el presentem?

La presentació és molt personal però pots acompanyar el pollastre i les gambes, un cop servits al plat, amb una mica de suc i quatre avellanes o una branca de julivert a sobre. Però no pateixis, deixa't emportar i personalitza-ho amb allò que més t'agradi.

 

Participació