educació

L'Ajuntament de Tarragona invertirà 400.000 euros a millorar els centres educatius

Està previst que les obres es portin a terme entre aquest any i a principis del que ve

per Jonathan Oca , Tarragona , 31 de maig de 2018 a les 11:39 |
Francesc Roca, conseller d'Educació a l'Ajuntament de Tarragona, explicant les inversions | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tarragona farà servir part dels 7 milions d'euros del nou crèdit que es va aprovar en l'últim ple per arranjar diferents centres educatius de la ciutat. El conseller d'Educació, Francesc Roca, ha explicat que han portat a terme una auditoria que els ha permès fer una "fotografia" de l'estat actual de les diferents escoles de la ciutat i així poder actuar amb coherència, detectant les necessitats més urgents.

Roca ha afirmat que es destinaran un tota de 400.000 euros en actuacions i les escoles El Miracle, Bonavista, Cèsar August i Pau Delclòs rebran les principals inversions. El mateix conseller, però, ha concertat que s'actuarà en catorze escoles, també a l'Escola Municipal de Música i la seu de l'IMET.


Està previst que les obres es porten a terme entre enguany i principis del 2019. Roca ha recordat que els contractes es faran aplicant la nova llei de contractació, la qual cataloga que els que siguin per un import igual o menor 40.000 euros seran contractes menors i la resta, caldrà portar a terme un concurs i la posterior licitació.

Es preveuen, com s'ha apuntat, actuacions a 16 centres diferents i això podrien ser 16 contractes diferents. D'aquestes, només les que es portaran a terme a les escoles Miracles (103.313,81 euros), Bonavista (91.378,14 euros), Cèsar August (40.483,95 euros) superen la xifra dels 40.000 euros i per tant, serien les que seria més costosa, en temps per executar i alhora per poder iniciar.


Roca ha posat de manifest que aquestes intervencions serviran per millorar les instal·lacions actuals però no són suficients, ja que molts centres tenen molts anys d'antiguitat. El mateix conseller ha assegurat que s'està en converses amb la Generalitat per tal que es facin càrrec d'alguna part -econòmica- de futures intervencions. Ara bé, Roca ha remarcat que les escoles de Tarragona són "segures".

 

Participació