societat

Els marxants del mercadet setmanal rebutgen obrir a la tarda

Aquest és el resultat d'una consulta efectuada per Espimsa als titulars de les parades

per Redacció , 29 de maig de 2018 a les 14:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els marxants rebutgen obrir a la tarda quan estiguin a la plaça Corsini Foto: Jonathan Oca


El mercadet de la plaça Corsini mantindrà l'horari tradicional d'obertura els dimarts i els dijous al matí, de 7 a 15 hores. i no obrirà a les tardes. Aquesta afirmació que sembla tan lògica és el resultat d'una consulta realitzada per l'empresa municipal de mercats, Espimsa, als titulars de les parades. 


El resultat de la consulta ha estat que un 62,32% dels 77 titulars de les parades del dimarts s'han mostrat en contra d'obrir a les tardes i un 37,66% a favor, i dels 70 titulars de parades dels dijous, un 58,57% estan en contra d'obrir a les tardes i un 41,43% a favor.

Aquesta consulta es va proposar en la darrera reunió de la Taula de marxants celebrada el passat 2 de maig. Es van plantejar dues opcions: obrir el mercadet al matí i obrir al matí i a les tardes en dues temporades molt definides, la d'estiu, del 20 de juny al 20 d'agost i, la de Nadal, del 24 de novembre al 15 de gener. Aquestes dues propostes recollien les diferents peticions de les quatre associacions de marxants que formen aquesta taula. 

Espimsa va proposar que els paradistes votessin entre les dues opcions. Un dels requisits, però, va ser que per ampliar l'horari era necessari que com a mínim el 60% dels marxants, percentatge al qual no s'ha arribat.

 

Participació