desmantellament

​La UGT trasllada al Síndic la seva oposició a desmantellar la via entre Salou i l'Hospitalet de l'Infant

Les seccions ferroviàries del sindicat defensen que cal mantenir millorar l'actual traçat ferroviari i garantir la mobilitat dels ciutadans

per Redacció , 28 de maig de 2018 a les 21:08 |
La via que passa per Miami Platja, a Mont-roig del Camp | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El sindicat ferroviari de la UGT i les seccions sindicals de la UGT d'ADIF i RENFE de Tarragona, han traslladat al Síndic de Greuges la seva oposició al desmantellament de l'actual traçat ferroviari entre Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp i l'Hospitalet de l’Infant. El sindicat defensa que cal mantenir l'explotació ferroviària en aquesta línia per garantir la mobilitat de les persones però integrant-la urbanísticament i atenuant i eliminant-ne barreres.

Per a la UGT suposa una "oportunitat per poder ampliar l'actual xarxa de Rodalies". Des del sindicat es recorda que per crear un sistema tramviari o de tren-tram cal demanar el traspàs de la línia, que hauria d'haver fet la Generalitat a Foment, així com els estudis previs de viabilitat d'aquest nou servei. Des del sindicat ferroviari de la UGT es demana empara al Síndic perquè aturi el que qualifiquen "d'error històric" i perquè demani la paralització d'aquest projecte "si es determina que no s'han dut a terme els procediment necessaris i s'han incomplert les lleis que ho regulen".


La UGT farà arribar també aquesta reivindicació al Defensor del Poble i a la Unió Europea en considerar que s'estan vulnerant els drets de la ciutadania com a conseqüència de l'abús per part dels poders públics.

 

Participació