1 de 10
desmantellament de la via

Els alcaldes exigeixen un Pla d'Acció per al desmantellament de la via de la costa

Els alcaldes de Cambrils, Salou, Mont-roig del Camp i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’han reunit aquest dimecres a Madrid amb Julio Gómez-Pomar

Pere Granados i Alfons Garcia sortint de l'estació del Camp de Tarragona | Jonathan Oca
per Jonathan Oca, Tarragona | 28 de maig de 2018 a les 16:45 |
Els alcaldes han aconseguit arrencar el compromís ferm per part d'Adif de desmantellar les vies que divideixen els municipis de Cambrils, Salou Mont-roig del Camp i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant quan entri en funcionament el Corredor Mediterrani. A part de paraules, els batlles volen fets i veure-ho plasmat en un document i per aquest motiu han exigit que se'ls faci arribar el Pla d'Acció del desmantellament. Aquesta demanda l'ha traslladat a diferents representants del govern espanyol, com el secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, i d'ADIF, Renfe i de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona.

Pere Granados i Alfons Garcia, alcalde de Salou i de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant respectivament, han explicat des de l'estació del Camp de Tarragona, que el desmantellament de la infraestructura ferroviària consistirà en l'aixecament de les vies, les catenàries i les travesses, i anirà a càrrec de l'empresa pública Emfesa. Que ho faci aquesta empresa evitarà que dilatar més en el temps que es porti a terme aquesta acció, ja que no s'haurà d'obrir concurs per adjudicar les obres.


Granados ha destacat que ja eren coneixedors que la voluntat del govern espanyol era la de complir amb l'informe d'impacte ambiental del Corredor del Mediterrani, que obliga al desmantellament de les vies, però afirma que "tot això està bé però no és suficient" i per aquest motiu "volem que ens enviïn el Pla d'Acció, on es veurà timming, el què, el com i el quan".

Garcia ha apuntat que encara no hi ha un calendari establert per a l'entrada en funcionament del Corredor Mediterrani però ha assegurat que "ara mateix està en la fase d'ensinistrament dels conductors i d'adquisició de material ferroviari". A banda, Gómez-Pomar va afirmar en una visita a Tarragona que des de Foment es mantenia el calendari de l'entrada en funcionament del Corredor Mediterrani, destacant que el tram entre Vandellòs i Tarragona està en fase de proves i que ara mateix està en mans de l'Agència de Seguretat. 


Ampliarem informació

 

Participació