educació

L'INS Pere Martell oferirà un cicle de gestió de l'aigua pioner a Catalunya

El centre educatiu tarragoní ha duplicat la seva oferta en formació professional dual durant els darrers cursos

per Redacció , 23 de maig de 2018 a les 15:16 |
L'Institut Pere Martell de Tarragona | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Institut Pere Martell de Tarragona oferirà el curs vinent un nou cicle de gestió de l'aigua pioner a Catalunya, el CFGS en Gestió de l'Aigua en modalitat dual. Els continguts giraran al voltant de la qualitat i tractament d'aigües, la gestió eficient, la configuració de xarxes, sistemes elèctrics automatismes i telecontrol en instal·lacions d'aigua o la gestió d'operacions, qualitat i medi ambient.

El centre ha duplicat la seva oferta en formació professional dual en els darrers cursos i ja són nou els cicles formatius que s'imparteixen en aquesta modalitat de formació conjunta entre el centre i les empreses. L'increment respon a la demanda de nous perfils professionals i persones qualificades per tal de fer més competitives les empreses. Els alumnes tenen un alt nivell d'inserció laboral un cop es graduen.


El centre ja va ser pioner el 2014 en impartir el CDGM de Xarxes, instal·lacions i estacions de tractament d'aigua, en ser el primer institut públic en desenvolupar el grau de Formació Professional Dual de l'aigua. Actualment ja s'han format tres generacions de nous professionals que treballen en aquest àmbit, i, en alguns casos, són persones que s'han reinventat professionalment i per a les quals aquesta iniciativa resulta una segona oportunitat. També s'han dissenyat i s'estan duent a terme processos d'acreditació de competències de les persones treballadores del sector.

Segons les dades del centre, enguany el 71,53% dels graduats d'FP dual ha declarat que té feina, entre sis i nou mesos després d'haver finalitzat els estudis, el 22,76% continuen estudiant de forma exclusiva i la taxa d'atur es redueix al 5,71%. Aquesta és una dada inferior a la taxa d'atur de Catalunya durant l'últim trimestre 2017, que se situa en el 12,63%, i molt inferior a la taxa d'atur dels joves d'entre 16-24 anys, de 28,9%.

 

Participació