Salou i Vila-seca en peu de guerra pels diners de PortAventura

Els dos municipis del Tarragonès s'intercanvien acusacions per la manca d'acord en el repartiment dels tributs derivats del Centre Turístic i Recreatiu (CRT)

per Oriol Montesó / Tarragona Diari, 22 de març de 2013 a les 18:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fotomuntatge dels alcaldes de Vila-seca (a l'esquerra) i de Salou (a la dreta). Foto: TarragonaDiari.

Continua la picabaralla entre Salou i Vila-seca per participació fiscal dels tributs que es generen en l'àmbit del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de PortAventura. El darrer episodi sembla que vol lliurar-se amb la participació dels mitjans de comunicació.
 
Mentre l'Ajuntament de Salou ha publicat aquest divendres una notícia —enviada posteriorment als mitjans— en la que recollia un nou intent de negociació amb Vila-seca fracassat. El gabinet de premsa de la ciutat veïna ha replicat que «Vila-seca en tot moment ha conduit les seves negociacions fent confiança a la Comissió d'Experts creada a tal efecte i proposant allí les diverses fórmules per donar solució al problema plantejat per Salou. Tanmateix, aquesta comissió abans que finalitzés la seva feina ja va ser torpedinada per l'alcalde de Salou».
 
Segons publica l'ajuntament salouenc, la darrera proposta inclou «un repartiment del 57% per Salou i el 43% per Vila-seca dels recursos fiscals que generen els terrenys edificats amb les edificacions existents a l'actualitat" afegint que s'ha de tenir en compte que "el percentatge que correspon a Salou és superior al 86%».
 
Des del consistori salouenc es lamenta que «l'Ajuntament de Vila-seca mantingui aquesta actitud negativa a negociar i dialogar, obstruint un possible i necessari acord, i vulgui mantenir la seva pretensió sobre uns impostos que no li pertanyen. Per aquest motiu és just que l'Ajuntament de Salou defensi els seus drets i no permeti que se li apropiïn d'allò que li pertoca de ple dret com són impostos de tots els ciutadans».
 
Al que la institució municipal de Vila-seca ha respòs que «quan tot acabi, que acabarà bé, és quan parlarem de tot el que hem fet perquè vagi bé, no per quedar bé» i s'ha amparat en la figura de Quim Nin explicant que «han conduït també les negociacions a través del delegat del Govern de la Generalitat, que és coneixedor de les posicions flexibles mostrades en tot moment per Vila-seca» subratllant al final del comunicat que «Vila-seca seguirà com sempre, sense produir estridències i apostant per un clima de concòrdia, entesa i esperit de col·laboració amb Salou».


Aquestes acusacions es produeixen el dia en que el parc temàtic estrena nova temporada. Fernando Aldecoa, director general de PortAventura, al ser preguntat sobre aquesta baralla ha comentat que «el CRT és un gran instrument per facilitar la feina, que ha funcionat fantàsticament» i ha afegit que «nosaltres paguem religiosament els nostres impostos i no entrem en el repartiment posterior». Repartiment que durant aquests 20 anys ha estat al 50% entre Salou i Vila-seca.

 

Participació