plenari

Tarragona demana un crèdit de 7 MEUR just després de reduir el deute per sota del 110%

El consitori vol portar a terme diferents inversions, com la millora dels locals cedits a les colles castelleres que puja fins als 500.000 euros

per Jonathan Oca , Tarragona, 18 de maig de 2018 a les 15:58 |
L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, durant el ple celebrat aquest divendres | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tarragona ha fet l'enèsim modificatiu de crèdit i després de reduir el percentatge de deute per sota del 110%, que és el màxim que permet la Llei orgànica d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera (LOEPSF), el ple del consistori ha aprovat demanar un crèdit de 7 milions d'euros.

La proposta presentada per Pau Pérez, regidor d'Hisenda, i que ha arribat un dia abans de la celebració del plenari a mans de l'oposició, ha rebut el suport de l'equip de govern i també d'ERC.


El moviment de Pérez, qui descarta que sigui electoralista, està pensat per destinar aquesta quantitat de diners a finançar inversions previstes al pressupost d'enguany. Entre les més destacades hi ha el projecte del Banc d'Espanya (500.000 euros), la millora dels locals cedits a les colles castelleres (500.000 euros), les inversions en infraestructures al patrimoni històric (400.000 euros), coberta del palau i altres edificis municipals (400.000 euros), la substitució de contenidors soterrats (400.000 euros), condicionament d'aules escolars (300.000 euros), les càrregues urbanístiques PP10 -conegut com a l'Ikea- (220.000 euros) i en infraestructures espais lliures, en jardineria (200.000 euros).

Que hagi arribat al ple aquest nou deute no ha agradat als grups municipals qui han retret a Pérez que no els hagi fet arribar la documentació abans per poder-la analitza. Rubén Viñuales (Cs) i Laia Estrada (CUP) han sigut els més durs a l'hora de recriminar al regidor d'Hisenda que ara que s'havia reduït el deute, opti per tornar a demanar un crèdit i també contra ERC, que ha permès que s'aprovés. El modificatiu de crèdit s'ha tirat endavant per 16 vots a favor, 9 en contra i 1 abstenció.

 

Participació