salut

L'atenció primària recepta 83.000 dosis d'antibiòtics menys que l'any anterior

Aquestes xifres són inferiors a les que es registren a l'Estat espanyol, però encara queden lluny de les que tenen els països nòrdics

per Redacció , 17 de maig de 2018 a les 10:14 |
El CAP Muralles de Tarragona | Arxiu ND
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els centres d'atenció primària de l'Institut Català de la Salut (ICS) van receptar durant l'any passat 83.220 dosis d'antibiòtics menys que el 2016. En total, durant el 2017 se'n van prescriure l'equivalent a 25.664.610, mentre que l'any anterior se'n van fer 25.747.830. Aquestes xifres equivalen a 11,72 i a 11,76 dosis diàries per cada mil habitants (DHD), respectivament.

En el cas dels infants, el nombre de DHD l'any 2017 ha estat de 4,81. Proporcionalment, aquestes dades són inferiors a les que es registren a l'Estat espanyol, però encara queden lluny de les que tenen els països nòrdics. L'objectiu de l'ICS és que els seus professionals només prescriguin antibiòtics quan realment sigui necessari, ja que l'ús inapropiat i indiscriminat dels antibiòtics està relacionat amb l'augment de les resistències bacterianes a aquests fàrmacs.


L'ICS treballa per elaborar eines que permetin que els metges puguin seleccionar els antibiòtics més adequats en cada situació clínica i perquè la ciutadania prengui consciència de la importància que té fer servir els antibiòtics de manera responsable. A més, a través d'un comunicat, ha advertit que és important que els pacients prenguin aquests fàrmacs durant el temps que els hagi indicat el metge i amb la dosi recomanada.

El DHD és l'indicador que es fa servir habitualment per mesurar el consum de medicaments, en què s'ajusta la dosi mitjana d'un fàrmac quan s'utilitza per a la seva indicació principal.

 

Participació