economia

​El Port de Tarragona se situa entre els cinc primers de l’Estat

La infraestructura tarragonina recupera la cinquena posició i només és superada per Algesires, València, Barcelona i Bilbao

per Redacció , 16 de maig de 2018 a les 12:38 |
El Port de Tarragona | Port de Tarragona
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Port de Tarragona Foto: Port de Tarragona


El Port de Tarragona torna a ser el cinquè port de l'estat espanyol. La infraestructura a escalat posicions en el rànquing després de la dinàmica positiva que arrossega des de fa mesos, com demostren les dades de tràfic del primer trimestre de 2018.


El port tarragoní només es veu superat per Algesires, València, Barcelona i Bilbao.

Pel que fa a les mercaderies, se situa en el quart lloc en líquids a granel i en segona posició en sòlids a granel. En aquest darrer tràfic, el Port supera els 2,5 milions de tones, una xifra que té una estreta relació amb l'aposta cerealística que està duent a terme.

Un dels aspectes on més destaca el Port de Tarragona durant aquest primer trimestre és el de les importacions, amb 5,8 milions de tones, que suposa un creixement del 10,28%, i alhora una xifra que el situa en el primer lloc del rànquing a nivell estatal.

 

Participació