1
societat

VÍDEOS Els Segadors, interpretat per una banda militar en un teatre de Tarragona

Aquest dimarts, el Metropol ha viscut un concert de la Unitat de Música de la Inspecció General de l'Exèrcit, la qual també ha tocat l'himne espanyol i el pas-doble de "La banderita"

per Redacció , Tarragona , 16 de maig de 2018 a les 10:13 |
Concert de la Unitat de Música de la Inspecció General de l'exèrcit espanyol al teatre Metropol | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Teatre Metropol de Tarragona va acollir aquest dimarts a la tarda un concert de la Unitat de Música de la Inspecció General de l'exèrcit espanyol. Entre el repertori de temes que van ressonar per les parets de l'obra arquitectònica de Jujol hi havia el famós pas-doble de "La banderita", l'himne espanyol i també la interpretació d'Els Segadors.
 

Aquesta és la interpreació de l'himne català per part dels militars espanyols:
 

Més de 100 persones van rebutjar la presència de l'exèrcit a Tarragona amb una concentració  antimilitarista. Els manifestants van mostrar el seu desacord i malestar per l'actuació de la Unitat de Música de la Inspecció General de l'exèrcit espanyol al teatre tarragoní. Un ampli dispositiu policial vigilava la zona del Metropol, amb agents uniformats i de paisà. 

Abans de l'inici del concert, es van produir enfrontaments dialèctics entre els antimilitaristes i la gent que acudia a veure l'espectacle musical. 

 
L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que va assistir a l'acte, va ser rebut amb crits de "Ballesteros, dimissió". El batlle, lluny d'abaixar el cap, els va mirar i els va respondre amb un somriure.
 

 

Participació