Tarraco Viva

VÍDEO La recreació dels Jocs Nemeus dona el tret de sortida al Tarraco Viva

El festival, que se centrarà en el Mediterrani Clàssic, pica l'ullet als Jocs Mediterranis que se celebren del 22 de juny a l'1 de juliol

per Jonathan Oca, 13 de maig de 2018 a les 12:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Arrenca la 20a edició del festival Tarraco Viva Foto: Jonathan Oca


El Festival Tarraco Viva arrenca aquesta nova edició amb una espectacular recreació a l'Amfiteatre romà dels Jocs Nemeus, uns jocs de la Grècia Clàssica que es continuaven celebrant ja en plena època romana. En aquest esdeveniment esportiu, on també hi havia competicions femenines, es disputaven proves atlètiques, com les de pentatló, pancraci, pugilat i lluita, tmbé d'hípiques i inclús de musicals.


Aquest acte inaugural, sota la producció de Thaleia, compta amb la participació del grup de reconstrucció històrica de Tarragona, amb la col·laboració d'Ars Dimicandi i altres grups.

A la tarda, tindrà lloc un intens i apassionat debat "Diàlegs amb la història: Esport i cultura al Mediterrani clàssic", que comptarà amb la participació de Joaquín Ruiz de Arbulo, Jesús Carruesco, Joan Gomez Pallares i Diana Gorostedi, membres de l'ICAC. L'acte tindrà lloc a les 18 h, a l'auditori de l'Antiga Audiència.
 
Cal recordar que la 20a edició del festival per excel·lència de Tarragona enguany està dedicat l'esport i la cultura del Mediterrani Clàssic, picant l'ullet a la celebració dels Jocs Mediterranis que tindran lloc entre el 22 de juny i l'1 de juliol.


El Tarraco Viva, que ha aixecat el teló avui, 13 de maig, s'allargarà fins al 27 d'aquest mateix mes, amb una programació de més de 450 activitats. Amb un pressupost de 340.000 euros s'està consolidant com un festival de referència al Mediterrani i a l'estat espanyol i es fa cada any amb la mirada posada en el seu creixement i prolongació en el temps. Aquest festival implica que més de 1.000 persones treballin directament a fer possible aquest reclam turístic, històric i cultural de la ciutat.
 

Arrenca la 20a edició del festival Tarraco Viva Foto: Jonathan Oca

Arrenca la 20a edició del festival Tarraco Viva Foto: Jonathan OcaA continuació trobareu el programa complet del festival Tarraco Viva:

El programa complet del Festival Tarraco Viva 2018 by naciodigital on Scribd
 

 

Participació